Zabıtaların müdahale ettiği yaşlı kadının malları iade edildi

Zabıtaların müdahale ettiği yaşlı kadının malları iade edildi
94 yaşındaki Zeynep Karabıyık, 'Zabıtalar gelip malımızı aldığında çok üzüldüm, çadırımı da aldılar. Oysa ben onun gölgesinde oturuyordum. Yoksa hastalanıyorum.' dedi.

Bursa'da zabıtaların, sattığı sebzelere el koyduğu 94 yaşındaki kadının malları iade edildi. Pazarda yetiştirdiği sebzeleri satmaya çalışan Zeynep Karabıyık dün zabıtaların müdahalesine uğramış müdahale anında çekilen görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine belediyeye büyük tepki yağmıştı. Tepkiler üzerine Osmangazi Belediye Başkanı AKP'li Mustafa Dündar, "El konulan meyveler Karabıyık'a teslim edildi" açıklaması yaptı.

Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre iki çocuk annesi Zeynep Karabıyık, el konulan meyveleri için çok üzüldüğünü, herkes gibi kendisinin de malını almak için belediyeye gittiğini söyledi. Satmak istediği sebzelerini geri aldığını belirten Karabıyık, ‘Günde ne kadar kazanıyorsun?’ sorusuna ise "Bazen hiç satış yapmadan evime gittiğim günler oluyor" yanıtını verdi.

'ÇADIRIMI DA ALDILAR...'

Karabıyık, "Biz köylüler geçimimizi ürettiklerimizle kazanıyoruz. Kışın ihtiyacımızı karşılıyoruz. Öyle geçiniyoruz. İnkaya Köyü’nde kızımla yaşıyorum, zabıtalar gelip malımızı aldığında çok üzüldüm, çadırımı da aldılar. Oysa ben onun gölgesinde oturuyordum. Yoksa hastalanıyorum. Burasının üzerini kapatıp, bize burasını bağışlayıverseler ne olur" diyerek yetkililere seslendi.

"KÖYLÜ TEYZEMİZE ÜRÜNÜ TESLİM EDİLDİ"

AKP’li Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, gelen tepkiler üzerine bir açıklama yaptı. Dündar, "Zabıta ekiplerimizin Tahtakale Çarşısı'nda köylü satıcıların işgaline yönelik yaptığı uygulama, sosyal medyada farklı yansıtıldı. Yapılan işgallerin bölgede oluşturduğu yaya ve trafik yoğunluğunun önüne geçmek adına köylü üreticilerin, saat 13.00'e kadar çarşı meydanında satış yapabilmesine olanak sağlayan bir düzenleme getirdik. Uymayanlara ekiplerimiz müdahalede bulundular. Toplanan ürünler sahiplerine teslim edildi. Sosyal medyada vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği köylü teyzemiz ürünlerinin satışına belirlediğimiz bölgede bugün devam etti" ifadelerini kullandı. (Kaynak: Sözcü) 

Öne Çıkanlar