Zihinsel engelli kadını istismarla suçlananlara beraat

Zihinsel engelli kadını istismarla suçlananlara beraat
Yüzde 70 zihinsel engelli A.M.'yi cinsel istismara maruz bırakmak suçlamasıyla yargılanan 3 sanık, beraat etti.

İstanbul Bağcılar'da yüzde 70 oranında zihinsel engelli A.M.'yi (44) cinsel istismara maruz bırakmak suçuyla yargılanan Müslüm D. (28), Gökhan Ö. (28) ve Yasin C.'nin (25) yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti, "suçun unsurları oluşmadığı" gerekçesiyle üç sanığın da beraatine karar verdi.

Bağcılar'da 30 Eylül 2018 zihinsel engelli A.M.'ye kapıyı açtırtıp cinsel istismara maruz bıraktıkları suçlamasıyla gözaltına alınan Müslüm D. (28) ve Gökhan Ö. (28) tutuklandı. Olay günü arkadaşlarının peşinden giden ancak daireyi bulamayan Yasin C. (25) serbest kaldı. Yapılan incelemelerde A.M.'nin iç çamaşırında Müslüm D. ve Gökhan Ö.'nün DNA profiline rastlandı. İki şüpheli hakkında "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan 18 yıldan az olmamak kaydıyla ve "Konut dokunulmazlığının ihlali" suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, tutuksuz sanıklar Müslüm D. ve Gökhan Ö.'nün istismarın gerçekleştiği sırada kadının engelini bildiklerine dair dosyada delil olmadığını, bu konuyla ilgili Adli Tıp Kurumundan rapor alındığını ve sanıkların bu durumu bilmelerinin mümkün olmadığını ileri sürdü. Müslüm D. ve Gökhan Ö.'nün, A.M.'yi istismara maruz bıraktığına dair kanaat oluşmadığı gerekçe gösterildi, Müslüm D. ve Gökhan Ö.'nün beraatleri talep edildi. Savcı, Sanık Yasin C. için de "suçun unsurları oluşmadığı"nı gerekçe göstererek beraatini istedi.Müslüm D. duruşmada,"Mağdurun durumunu bilmiyordum. Kendisini ilk kez o gün gördüm. Beraatimi istiyorum" dedi. 

Öne Çıkanlar