Ziraat Bankası'ndan kredi izahı: Paramız vardı, verdik

Ziraat Bankası'ndan kredi izahı: Paramız vardı, verdik
Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Doğan Medya'nın Demirören'e satışında kullanılan krediyle ilgili 'Paramız vardı verdik. Adam bir tek medya işi yapmıyor' dedi.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Doğan Medya Grubu’nun Demirören Grubu’na satışında kullanılan Ziraat Bankası kredisiyle ilgili "Paramız vardı, verdik. Teminatlarımızı da aldık. Adam bir tek medya işi yapmıyor. Petrol var, gaz var, bir sürü şey var. Teminatlarından hepsini de alıyor olacağız" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Hüseyin Aydın, Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) tarafından düzenlenen "20. Sinerji Toplantısı"nda konuştu.

Bankanın kar ettiğini belirten Aydın, "Ziraat Bankası, 31 Aralık 2018 itibarıyla karı 8 milyar liradır. Ziraat Bankası, öz kaynakları Türkiye’de en yüksek bankadır. Ziraat’te zarar para yok. En çok para kazanan bankayız, en verimli ve karlı bankayız" dedi.

'FUTBOL KULÜPLERİNE NE VERMİŞSEK VERMİŞİZ'

Salondakilerin sorularını da cevaplandıran Aydın, Ziraat Bankası'nın krizdeki futbol kulüplerinin boçlarını üstlenmesiyle ilgili soru üzerine, şu ifadeleri kullandı:

"Biz zaten spor kulüpleriyle çalışıyoruz. Bir tek ben çalışmıyorum. Spor kulüpleriyle çalışan bir sürü banka var. Ne vermişsek vermişiz, hepsini piyasa koşullarında vermişiz. Spor, bir ekonomidir. Bein Sports’un Türkiye’deki yayına verdiği miktar, 500 milyon dolar. Futbol, bir ekonomidir, endüstridir. Biz, bu ekonominin ayakta kalmasını ve bu değerin sürmesini istiyoruz. Üç büyük kulübün yıllık ortalama geliri 600 milyon lira civarındadır. Şampiyon olacak bir takımı 250-300 milyon liraya kurabilirsiniz. Nakit akışlarında bozukluk var, teminatta sıkıntı yok. Biz, nakit akışlarını düzenlemek istiyoruz. Sadece biz değil, TFF, UEFA, kreditör olarak biz de müşteri de istiyor. Yüzde 8 ile bir kredi yapılandırması, kimseyi de ülkenin kaynaklarını çarçur falan etmedik. Biz ticaret yapıyoruz."

‘TEMİNATLARIMIZI ALDIK'

Aydın, Doğan Medya Grubu’nun Demirören Grubu’na satışında kullanılan Ziraat Bankası kredisiyle ilgili olarak da şöyle konuştu: "Paramız vardı, verdik. Teminatlarımızı da aldık. Adam bir tek medya işi yapmıyor. Petrol var, gaz var, bir sürü şey var. Teminatlarından hepsini de alıyor olacağız. Kimsenin bir sıkıntısı olmasın. İlgili medya grubu, Türkiye’nin çok saygın özel bankalarıyla da çalışıyor. Türkiye’de ticaret yapıyorsanız biriyle de birkaçıyla da çalışmanız gerekiyor. Türkiye’nin IMF ile hiçbir işi yoktur. Sadece Halkbank’ın ilk üç ayda esnafa dağıttığı kredi miktarı 10 milyar liradır. Yani IMF’ye gidecek halimiz yok, paramız pulumuz var." (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar