İstanbul Seçim Süreci Meclisleri seçim güvenliğini tartıştı

İstanbul Seçim Süreci Meclisleri seçim güvenliğini tartıştı
İstanbul Seçim Süreci Meclisleri, 'Hep Beraber Seçim Güvenliği' başlıklı toplantıda 2019 seçimlerinin güvenliğini tartıştı.

HABER MERKEZİ - Geçtiğimiz Anayasa Referandumu'nda ortaya çıkan halk iradesinin gaspının bir daha tekrarlanmasını önlemek ve seçim güvenliğini sağlamanın yollarını aramak için bir araya gelen İstanbulluların oluşturduğu İstanbul Seçim Süreci Meclisleri, 'Halk İnisiyatifi için ilk adım' başlıklı çağrı metniyle bir araya geldi:

HALK İNİSİYATİFİNİN İLK ADIMI

Çağrıda, "İktidar koalisyonun karşısında ortak hareket edilmesini teşvik eden partiler dışı taban inisiyatifiyiz. Önümüzdeki seçimlerin adil ve güvenli geçmesi için çalışmak isteyenleriz. Herkesin özne olarak dahil olduğu meclisler olarak hareket ediyoruz. Önümüzdeki sorulara birlikte cevap bulmayı ve aldığımız kararlar doğrultusunda yol almayı hedefliyoruz.2018’de yeni bir seçim sürecine giriyoruz. Bu süreç Türkiye’de özgürlüklerin, demokrasinin, umutların sonu olacak ya da hep birlikte bu ülkenin kaderini değiştirecek yeni bir başlangıcın… Yaşadığımız belirsizliklerle tehlikelerle dolu kaotik ortamla beraber öngörülmüş bir seçim takvimi de bir yandan işliyor. Mevcut bütün KHK’lara, OHAL uygulamalarına, değişen seçim yasalarına ve bütün anayasa ihlallerine rağmen muhalefetin bir araya gelebilmesini teşvik eden bir halk inisiyatifinin oluşabilmesi için ilk adımı atıyoruz" diyen İstanbul Seçim Süreci Meclisleri, 2019 seçimleri öncesi seçim güvenliğini tartışmak için Şişli'deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde 'Hep Beraber Seçim Güvenliği' başlıklı bir toplantı gerçekleştirdi.

İstanbullunun katıldığı toplantıda her katılımcı seçim güvenliği konusunda söz alarak kendi görüşlerini dile getirdi. 


İstanbul Seçim Süreci Meclisleri'nin,'Hep Beraber Seçim Güvenliği'toplantısı 

'AKP-MHP İTTİFAK YASASINA KARŞI OLAN PARTİLER BİR ARAYA GELMELİ'

Genel olarak seçim güvenliğine ilişkin kaygı ve önerilerin dile getirildiği toplantıda öne çıkanlar başlıklar şu şekilde sıralandı: 

"16 Nisan 2017 yılında yapılan referandumda, sandıkta ortaya çıkan sonucun gerçek sonuç olmadığı, 

AKP ve MHP ittifakının meclise getirdiği "Seçim ittifak yasası"nın seçim güvenliğini ciddi bir şekilde tehdit ettiği, 

AKP-MHP ittifak yasasına karşı olan partilerin, farklılık gözetmeden kendi kimliklerini koruyarak bir araya gelinmesi,

Seçim güvenliği toplantılarının yalnızca İstanbul merkezli değil, ülkenin diğer şehirlerinde de yapılması, 

Doğu ve Güneydoğu'da 16 Nisan 2017 referandumunda sandık hilelerinin çok yaşandığı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) müşahitlerinin sandık başından atıldığı ve buna karşı önlemlerin alınması gerekmelidir."

Toplantının sonuç bildirgesinin önümüzdeki günlerde paylaşılacağı açıklandı.

(M.A)

Öne Çıkanlar