SES: Darülaceze’de çocuklara şiddet uygulayanlar hakkında işlem başlatılsın

SES: Darülaceze’de çocuklara şiddet uygulayanlar hakkında işlem başlatılsın
Darülaceze'de barınan çocuklara yapılan taciz, dayak, şiddet uygulamaları iddialarına ilişkin basın toplantısı düzenleyen SES Şişli Şubesi yasal işlem başlatılmasını istedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) Şişli Şubesi, Darülaceze’de barınan kimsesiz çocuklara yapılan taciz, dayak ve şiddet uygulayanlar hakkında yasal işlem başlatılması için şube binalarında basın toplantısı düzenledi. Toplantının olduğu salona, "Darülaceze'de şiddet ve dayak var, sorumlular yargılansın" pankartı asıldı. Toplantıya SES ve Eğitim-Sen üyeleri ve birçok kişi katıldı. 
 
‘GÖSTERMELİK CEZALAR VERİLDİ'
 
Basın metnini SES Şişli Kadın Sekteri İpek Deniz okudu. Kimsesizlere barınma ve bakım hizmeti sunmak amacıyla 1895 yılında kurulan Okmeydanı Darülaceze Başkanlığında küçük çocuklara şiddet ve istismar iddialarını hatırlatan Deniz,  Darülaceze çocuk yuvasında kalan bir çocuğun hastaneye gönderilip hastane doktoru tarafından şiddete maruz kalma belirtilerinin olduğuna dair ihbarlar bulunduğunu söyledi. Kurum yöneticileri tarafından kamera görüntüleri incelenip soruşturma başlatıldığını dile getiren Deniz, "Soruşturma sonrasında, dayak, taciz ve şiddetin sistematik olduğu görülmüş. Dayakçı baskıcı ve öğretmenler göstermelik cezalara çarptırılarak olayın esas sorumluları gizlenmiştir" dedi.
 
'YÖNETİMİN SORUMLULUĞU YOK MU?'
 
Kimsesiz çocukların maruz kaldıkları dayak, şiddet ve tacizlerin göstermelik cezalarla geçiştirilemeyeceğini vurgulayan Deniz, "Çocukların maruz kaldığı çirkin olaylar kamera görüntüleri ile sabit olmasına rağmen, olayı örtbas edebilmek ve olayı kurum dışına aktarabilmek için, şiddete maruz kalan 0-6 yaş grubu yedi çocuğu, herhangi bir psikolojik destek sağlanmadan, değişik yurtlara gönderilmişlerdir. Bu vahim olayın gerçekleşmesinde ilgili yönetim kadrolarının, bölüm sorumlularının hiç mi sorumluluğu yoktur?" diye sordu.
 
'KURUM İÇİ BASKI VE MOBBİNG ARTTI'
 
Konunun TBMM’de gündeme getirilmesinden sonra, yönetim tarafından yayınlanan yazı ile kurum içerisindeki baskı ve mobbing uygulamaların arttığına dikkati çeken Deniz, "Kurum yetkililerinin birincil görevi hizmet verdiği yaşlı ve çocukların ruh ve beden sağlıklarını korumak ve sürdürmektir. Yani asil görevi bunu teşhir eden basına haddini bildirmek değildir" diye belirtti.
 
'SORUMLULAR HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILSIN'
 
SES olarak, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını vurgulayan Deniz, "Soruşturma tutanakları ile kamera görüntülerinin savcılığa teslim edilmesini, kimsesiz çocuklara dayak, şiddet ve taciz uygulayanlar ile bu uygulamalara göz yuman yöneticiler hakkında yasal işlem başlatılmalıdır. Kurum çalışanları üzerindeki baskıların kaldırılmasını talep ediyoruz. Şiddet uygulayanlar hakkında yasal işlem başlatılmalıdır" dedi. (MA)

Öne Çıkanlar