TÜSİAD: OHAL'in son kez uzatılmış olmasını temenni ediyoruz

TÜSİAD: OHAL'in son kez uzatılmış olmasını temenni ediyoruz
TÜSİAD Genel Kurulu'nda mail disiplin ve OHAL ile ilgili vurgular dikkat çekti. Erol Bilecik ve Tuncay Özilhan, OHAL'in bir an önce son bulmasını talep etti.

EKONOMİ - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) 48'inci Olağan Genel Kurul toplantısında mali disiplin ve OHAL ile ilgili eleştiriler dikkat çekti. 

Toplantının açılış konuşmasını TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan gerçekleştirdi. OHAL'in yabancıların yatırım kararlarını olumsuz etkilediğini söyleyen TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, "OHAL'in son kez uzatılmış olmasını temenni ediyoruz" dedi. Özilhan ayrıca, "Üretmeden tüketiyoruz, tüketmek için borçlanıyoruz" eleştirisini yaptı.

Özilhan, bütçede bozulma eğilimine dikkat çekti. Özilhan, "Bütçe disiplini eskisi gibi deği. Bozulma eğilimi var" ifadelerini kullandı. Özilhan, konuşmasında, "Son dönemde ekonomide elde edilen yüksek büyüme hızına rağmen yapısal sorunlar var. Türk Lirası'nın değerinde aşırı dalgalanmalar yaşanıyor. Enflasyonu yüzde 10'un altında tutmakta zorlanıyoruz. KGF sayesinde geçen sene büyüme hızlandı fakat kredi artış hızı reel olarak durma noktasına geldi. Yeterli dış kaynak temin edilemezse ekonominin çarkları dönmez hale gelebilir. Ekonominin temelinin sağlam olması için büyümenin adil rekabete ve üretime dayalı olması gerekir" ifadelerini kullandı. 

BİLECİK: OHAL SON BULMALI

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik yaptığı konuşmada, "Acilen demokrasi ortamına dönmemiz en doğrusudur. Bu nedenle atılması gereken ilk adım OHAL'in son bulmasıdır" dedi.

Konuşmasında, "Demokrasiyi bozdurup bozdurup kullanamazsınız" ifadesini kullanan Bilecik, Fransa'nın Türkiye'nin AB ile üyelik süreci ile ilgili "üyelik yerine başka bir yol bulunması" açıklamasını eleştirerek, "Brexit örneği AB dışı kalmanın maliyeti hakkında herkese fikir verdi" dedi.

AB ÜYELİĞİNİ ENGELLEMEK İSTEYENLERE KOZ VERDİK

Bilecik konuşmasını şöyle sürdürdü: "Anayasa Mahkemesinin tutuklu gazetecilerinin tutukluluk hallerinin kalkması gerektiği yönündeki kararına alt mahkemenin uymaması, Türkiye'nin AB üyeliğini demokrasinin yetersizliği için engellemek isteyenlerin eline koz verdiğimizden şüphe yok. Hukuk devletin toplumsal düzenidir. Adelet olmadan düzen olmaz. Demokrasi su ise bunun testisi mutlaka adalettir. Türkiye'nin dünyada hak ettiği yeri elde etmesi için yakın tarihin hepimizi sarsan bu travmalardan kurtulması gerek."

TÜSİAD'IN İSMİ DEĞİŞTİ

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) 48. Olağan Genel Kurulu'nda isim değişikliğine gitti. 'İşadamlar'ı kısmını İşinsanları olarak değiştiren dernek, kararı oybirliği ile aldı. Derneğin kısaltması ise değişmeyecek. 

Öne Çıkanlar