Yeni partiye isim bulup mezara soktular

Yeni partiye isim bulup mezara soktular
Akşener'in yeni partisine biri 'Paralel MHP' diğeri 'AP: Akşener Partisi' dedi, yandaş yazarların ortak noktaları ise yeni partinin ölü doğduğu iddiası


GÜNCEL  - Koray Aydın'ın katılımıyla yeniden gündemin üst sıralarına çıkan Meral Akşener'in liderliğindeki yeni parti, hükümete yakın kalemlerin de yakın takibinde. Köşelerinde önerdikleri isimler farklı olsa da ortak noktaları yeni partinin ölü doğduğu iddiaları oldu.

'PARALEL MHP'
Sabah yazarı Mahmut Övür 'Paralel MHP geliyor' başlıklı yazısında yeni partinin, daha önceki başarısız girişimlerle aynı kaderi paylaşacağını iddia etti:

"Türkiye, son 15 yılda iktidar değil, muhalefet sorunu yaşıyor. Demokrasi açığının ve milli meselelerde ortak hareket edememenin temel nedeni bu. Şimdi bu muhalefet sorununu aşmak için başını Meral Akşener'in çektiği MHP eksenli siyasi aktörler yeni bir parti kuruyor. Bu bana, 90'lı yıllardaki siyasi arayışı hatırlatıyor. O arayış, "merkez sağ ve sol" diye nitelenen iki ana siyasi damarı temsil eden DYP ve SHP iktidarının başarısız olmasıyla başladı."

"O yıllarda henüz üçüncü ana damar, Milli Görüş'ünayak sesleri yeni yeni duyuluyordu. Kimler gelip geçmedi ki... İlk sansasyonel çıkışı, işadamı Cem Boyner Yeni Demokrasi Hareketi'yle yaptı. Yüzde 45'lere varan oy alacağından söz ediliyordu. Onu 28 Şubat postmodern darbenin gölgesinde "makul çoğunluk" teziyle yola çıkan Mehmet Ali Bayar izledi. En ilgincine ise 2001 krizinden sonra tanık olduk. İsmail Cem- Kemal Derviş- Hüsamettin Özkan üçlüsü, Yeni Türkiye Partisi'yle yüzde 40 oy alıp iktidara gelecekti. Hepsinin arkasında müthiş bir medya desteği vardı. Hepsi siyasi mühendislik ürünüydü. Hiçbiri tutmadı."

Yazının tamamı ...

AKŞENER PARTİSİ
Yeni parti için 'Akşener Partisi' ismini öneren Star yazarı Ahmet Kekeç de Akşener ve arkadaşlarının 'gaza getirildiğini' iddia etti.

'Bu gevşekler Akşener’de ne buldu?' başlıklı yazının ilgili bölümü şöyle:

"Kuruluş dilekçesini 29 Ekim’de İçişleri Bakanlığı’na göndermeyi planlayan Meral Akşener, o gün resmî tatil (ve de Pazar tatili) olduğu için, mecburen 30 Ekim’i bekleyecek. Peki, partinin ismi ne olacak? Naçizane ben (isim boştaysa) AP’yi öneriyorum: Akşener Partisi. Eski "Adalet Partisi"ni de çağrıştırmış olur.
....
"Bakmayın arkadaşların estirdikleri heyecan fırtınasına... Koray Aydın’ı onlar da fazla tanımaz ve ciddiye almaz... Ondaki "bölme" potansiyelini seviyorlar; ayrılışının MHP’de derin bir boşluk oluşturacağına inanıyorlar. Meral Akşener’i desteklemelerinin nedeni de, onda ikinci bir Ekmeleddin vehmetmeleri." 

"İşler yolunda gider de "çatı aday" diye kaktırmayı başarırlarsa ve de "fanilalı" Kemal Bey’i bu fikre inandırırlarsa, Erdoğan’ın karşısına çıkaracaklar. Böylece, Erdoğan’a gidecek muhafazakâr oyların bir bölümünü çelmiş olacaklar. Onca "coşkuyu" hangi insan evladı yese dengesi bozulurdu. Zaten onun da kimi denge sorunları vardı. Amiyane tabirle, öyle "dolmuşa" getirdiler ki, hepten göçtü gitti." 

Yazının tamamı ...

"AKŞENER'İ DOLDURUŞA GETİRDİLER" 
Sabah yazarı Salih Tuna da yeni parti arkasında 'büyük oyunu' gördü.

'Akşener'e bu vicdansızlığı da yaptılar' başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Onca "coşkuyu" hangi insan evladı yese dengesi bozulurdu. Zaten onun da kimi denge sorunları vardı. Amiyane tabirle, öyle "dolmuşa" getirdiler ki, hepten göçtü gitti.

Koray Aydın hemşerimiz kırk yıllık partisinden istifa ederek daha evvel "Fetullahçı" demeye getirdiği Akşener'in yanına ne diye gitsin? Veya... Akşener, "Milli mukavemeti artırmak için gerekirse cami yakılır..." diyen o muhteremi neden sağ kolu yapsın?

Networkun maksadı belli. Referandumdaki "evet" oylarını Akşener marifetiyle tırtıklamak. Böylesi bir kurguda gönüllü olarak yer alsa da, 15 Temmuz'un hemen öncesinde FETÖ'nün "yurtta sulh" cuntasıyla (son derece enteresan bir şekilde) benzer lakırdılar etse de. 

Meral Akşener'in söz konusu networkun eline düşmesi yine de vicdanımı sızlatıyor!"

Yazının tamamı ...

(Artı Gerçek) 

Öne Çıkanlar