Revize edilmesi gereken Erdoğan, AKP değil...

AKP kurulduğu günden bu yana çok sapmış, ilk kurulduğunda bayağı demokratmış ama zamanla diktatörleşmiş, o yüzden şimdi elele vermişler ve partiyi nasıl revize edeceklerini planlıyorlar.

AKP kurulduğu günden bu yana çok sapmış, ilk kurulduğunda bayağı demokratmış ama zamanla diktatörleşmiş, faşistleşmiş, Kürt düşmanı olmuş, AB’den uzaklaşmış, ne olduysa zamanla bozuluvermiş, o yüzden şimdi elele vermişler ve partiyi nasıl revize edeceklerini planlıyorlar.

Gazetelerde yazıyorlar, televizyonlarda konuşuyorlar, paneller ve toplantılar düzenliyorlar, HDP hariç bütün partiler neredeyse elele vermişler, AKP’nin nasıl ilk haline döneceğini tartışıp, akıl veriyorlar. En çok duyduğumda parti ilk haline dönerse Ali Babacan, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ayrılmazmış, hatta partiyi tekrar uçururlarmış bilem.

Yani ben bu tartışmalardan şunu anlıyorum, Ahmet Davutoğlu’nu AKP parti başkanı ve başbakan yaptı ve beğenmediği için daha sonra tek kelime sormadan azletti ve dünyanın en demokrat siyasetçilerinden biri olan Recep Tamam Erdoğan her zamanki gibi uysal davrandı, bütün hoşgörüsüyle hiç itiraz etmedi.

Ali Babacan, Erdoğan’a inşaat işinin ülkeyi batırabileceğini söylediğinde de bunu duyan partililer çok kızdı ve Babacan’a "Sen bizim başkanımızı, reisimizi neden üzüyorsun ve derhal istifa et" dediler ve Erdoğan’ın elini kolunu bağladılar.

Hele Dolmabahçe Mutabakatı’nı imzalayan bakanların o vahşi görüntülerini hiç unutmuyorum, nasıl da Dolmabahçe’den çıkar çıkmaz yırtmışlardı da mutabakatı, Erdoğan Kürtlere savaş açmak zorunda kalmıştı.

Bunlar da bişey mi, bütün NATO subayları Suriye’ye savaş açmak istiyordu da Erdoğan Esad’ın biraderi sayılacağını anlatamıyordu bu subaylara. Sonunda Erdoğan biraz direnir gibi olunca da darbe yapmaya kalkıştılar da Erdoğan demokrasiye inancından onların hakkından gelebildi.

Adamcağız daha ne yapsın, kreşin olmadığı ülkemde 800 bebeği anneleriyle beraber hapse gönderdi, ne yani demokrat gelmedi mi size, bakın ve sorun çevrenize, annesiyle beraber kreşe gidebilen kaç çocuk var ki!..

Neyse ki sadece demokrat da değil Erdoğan, spor yaptığından güçlü de aynı zamanda, o yüzden bakana kızan milletvekilleri bikaç bakanı dövmeye kalkınca ellerinden almıştı bakanlarını, yedirmedi onları.

Sıralamaya devam etsem daha neler çıkar bu 17 yıllık AKP geçmişinden ama yoruluyorum, sinirlerim bozuluyor yaparken. Gerisini de siz tamamlayın, sonra da karar verin AKP mi revize olmalı, Recep Tamam Erdoğan mı?

Anladım, TAMAM, Erdoğan diyorsunuz siz ama bence artık olanağı yok gibi…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet Nesin Arşivi