Canan Kaftancıoğlu

Canan Kaftancıoğlu

Son Hatırlatma...

Son olarak benim oyum neyi değiştirir diye düşünenlere.. Sandıktan çıkacak olan HAYIR’da %50+sen olacağını asla aklından çıkarma. Unutma ki Hayırda umut var, dayanışma var, kardeşlik var.

Pazar akşamı sonrasında uzunca bir süre duymak istemeyeceğim iki kelime. Evet-hayır. Yıllardır süregelen politik mücadelemizin neredeyse bu  iki kelimeye indirgendiği bir referandumda yüze yüze kuyruğuna geldik. HAYIR’lısıyla sonlanacak gibi görünüyor.

Referanduma saatler kala havada uçuşan anketleri bir kenara bırakıp; kararsız kalmışmıdır bilinmez ancak sandığa gitmemeyi düşünen varsa eğer ve hatta evet vermeyi düşünenlere son bir hatırlatma yapmayı görev sayalım..

2010 referandumuna gidelim hızlıca. "Darbelerle yüzleşeceğiz" dediler. O gün ölüler mezardan kalkıp evet oyu versin diyen Fetullah Hocalarının 15 Temmuz darbesinin önünü açtılar. "Yargı vesayetine son" dediler yine yargıyı cemaatin ellerine teslim ettiler "bağımsız ve tarafsız yargı" dediler sonrasında uzun uzun yazmak gereksiz yaşanan hukuk fecaatlerini hepimiz hatırlıyoruz.

Ve yine o günlerde sen, ben, biz yani memleketin güzel insanları HAYIR dedik. Hayır dedik çünkü; darbelerden beslenenlerin darbelerle yüzleşemeyeceğini biliyorduk. Hayır dedik çünkü; demokrasiyi amaç olmaktan ziyade araç görenlerle demokrasinin hayal olduğunu görüyorduk. Hayır dedik çünkü; yapılmak istenenin memleket için değil birkaç kişinin çıkarları için olduğu çok ama çok aşikardı. Hayır dedik çünkü;  özgürlüğe, insan haklarına inanmayanların özgürlüğü getirmeleri mümkün değildi.  Yüzlerce haklı nedenimiz vardı HAYIR  için.

 O gün yani 2010 referandumunda HAYIR’ı çıkaramadık ama arada geçen yıllar o gün ne kadar doğru bir yerde durduğumuzu bir kez daha gösterdi. Bugün bakıldığında o gün HAYIR diyenlere hak teslimi yapmak ve bugün kulak vermek gerekmez mi?

 Bizlerin deneyimlemeden gördüğünü o günkü referanduma "yetmez ama evet" diyenlerden tutun da koşulsuz destek veren birçok kesim " yanlış yapmışız"  dediler. "Akıllılar düşünerek, aptallar deneme yanılma yöntemiyle bulurlar" sözü akla geliyor ister istemez.

2010 referandumunu hatırlatmadaki amacım o günün şuursuzlarına sataşmak değil. O gün yargıyı birilerine teslim ettik bugünlerin yolunu açtık bugün ise güçlü bir şekilde HAYIR demezsek memleketi birilerine teslim etmiş olacağız. Hem de parsel parsel satmışlara..

Güzel kardeşim o gün görmedin, söyledik dinlemedin ama sonrasında kandırıldım dedim. Bugün bunu deme şansın yok artık. Ne diyorsun sen? "Erdoğan bir kez kandırıldı ikinci kez kandırılmaz"  Madem bir insanın ikinci kez kandırılmayacağını düşünüyorsan; sen de kanmamalısın. Öyle değil mi? Yedi yıl önceki kanmanın bedellerini hep birlikte yaşadık. Öyleyse gel bu kez kulak ver. Geçmişten bugüne söylediklerimiz, yaptıklarımız ve olanlara bakıldığında kulak verilmeyi hakediyoruz. Sence de öyle değil mi? Öyleyse bir kez daha pişman olmamak için sandığa git ve o HAYIR a bas.

Son olarak benim oyum neyi değiştirir diye düşünenlere.. Sandıktan çıkacak olan HAYIR’da %50+sen olacağını asla aklından çıkarma. Unutma ki Hayırda umut var, dayanışma var, kardeşlik var. Ve son olarak HAYIR’da barış var ve sen o barışın, kardeşliğin, aydınlık bir geleceğin ilk adımını atanlardan biri olmak istemez misin? Bir HAYIR’a bakar. Demedi deme.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Canan Kaftancıoğlu Arşivi