DTSO Başkanı Kaya'dan Vakıfbank'a kredi tepkisi: 'Sanayiciye verilmeyen kredi kayyıma verilmiş'

DTSO Başkanı Kaya'dan Vakıfbank'a kredi tepkisi: 'Sanayiciye verilmeyen kredi kayyıma verilmiş'
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, iş insanları ve yatırımcılara kredi vermeyen Vakıfbank'ın 31 Mart öncesi kayyım tarafından yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne 1 milyar 805 Milyon 77 bin TL kredi vermesine tepki gösterdi.

DİYARBAKIR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ile Doğan Hatun, geçtiğimiz hafta kayyım döneminden kalan borçları düzenledikleri basın açıklamasıyla duyurdu. Belediyenin kayyım döneminde Vakıfbank'tan 1 milyar 805 milyon 77 bin TL kredi aldığı ortaya çıktı. Yazılı açıklama yapan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Vakıfbank'ın kentteki iş insanlarına, yatırımcılarına kredi vermediğini belirterek bu duruma tepki gösterdi.

'KREDİ LİMİTİNİN TAMAMI KAYYIMA VERİLMİŞ'

Kentte işletmelerin en temel sorununun finansman sorunu olduğunu vurgulayan Kaya, "Diyarbakır’daki yatırımcıların, iş insanlarının kredi başvurularını onaylamayan Vakıfbank Genel Müdürlüğü kredi limitinin tamamını kayyıma vermiş. Odamız üyeleri ve vatandaşlardan topladığı mevduatı ilimiz yatırımcılarına, sanayicilerine vermek yerine kayyıma kullandırmış ve bu kredide yeni yönetime borç olarak kaydedilmiş" ifadelerini kullandı.

'BÖLGE SANAYİSİNE YAPILMIŞ BİR DARBEDİR'

Vakıfbank'ın tutumunu eleştiren Kaya, şu ifadeleri kullandı:

"Bölgemizdeki iş insanlarına kredi vermeme ve farklı bir uygulama yapma alışkanlıkları daha önce gördüğümüz uygulamalardı. Ama bugün gördük ki kredi verilebilir, kredi mevduatının tamamı tek bir kuruma kullandırılabilir. Vakıfbank Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde bölge rakamlarının yüksek olduğunu ifade ediyorlardı. 300 sanayicinin ihtiyacına tek kalemde bir belediye kayyımına kullandırmak bölge sanayisine yapılmış bir darbedir. Diyarbakır sanayicisinin ve esnafının mevduatını toplayıp tamamını belediyeye vermeyi doğru bir yaklaşım olarak görmüyoruz. Vakıfbank Genel Müdürlüğü'nün bölge iş insanlarına karşı bu yaklaşımını kınıyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar