Hükümetin ölüm aylığı alanlara 'müjdesi': Aylık 55 lira promosyon

Hükümetin ölüm aylığı alanlara 'müjdesi':  Aylık 55 lira promosyon
SGK, ölüm (dul ve yetim) aylığı alanlara 5 bin TL promosyon verileceğini duyurdu. Ancak, ölüm aylığı alanlar zaten 3 yıl için 3 bin lira promosyon almıştı, bu durumda sadece aradaki fark olan 2 bin lira ödenecek. Bu da aylık 55 lira ediyor.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın mayıs ayındaki seçimler öncesi emeklilere yönelik vaatleri yerine getirilmezken, son olarak banka promosyonları 'müjde' olarak sunuldu. 2024'ü 'Emekliler Yılı' ilan eden hükümet, emeklilere dönük dişe dokunur bir adım atmazken, SGK'den dün yapılan açıklamada ölüm (dul ve yetim) aylığı alanlara 5 bin lira promosyon verileceği duyuruldu.

Ancak SGK'nin bu açıklaması, tam olarak gerçeği yansıtmıyor. Hükümet tarafından da 'müjde' olarak lanse edilen bu promosyonun aslında 2 bin lira olduğu gerçeği gizleniyor.

DUL VE YETİM MAAŞI 10 BİN LİRA DA DEĞİL

Eski SGK Başmüfettişlerinden İsa Karakaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ölüm aylığıyla, dul ve yetim aylığı alanların ifade edilmek istendiğini belirterek, şu bilgileri paylaştı:

"Ölüm aylığı denilen şey, dul ve yetim aylığıdır. Bu vatandaşların çoğu 10 Bin TL'de alamıyor çünkü hisseye göre dul ve yetim maaşı alıyor. Örneğin bir dul eş (yüzde 50 hisse ile) 5 bin, kalan iki çocuğu (her biri yüzde 25 hisse ile) 2 bin 500'er TL alıyor.

3 YIL İÇİN 2 BİN TL PROMOSYON ALACAKLAR

Peki 5 bin lira promosyon ödemesi mi? Dul ve yetimlerden tabandan maaş alanlar kamu bankalarından zaten 3 Bin TL alıyordu. 5 Bin TL olduğunda ne olacak? 3 yıl için 2 Bin TL olacak. 2 Bin TL'lik kâr aylık 55 TL, günlük ise 2 TL'ye bile denk gelmiyor." (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar