3 ilde Heyet Tahrir Şam operasyonu

3 ilde Heyet Tahrir Şam operasyonu
İdlib'de Türkiye'nin desteklediği gruplarla çatışan Heyet Tahrir Şam'a Adana, Ankara ve İstanbul'da operasyon: 13 gözaltı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Türkiye'de ilk kez Heyet Tahrir Şam'a elaman kazandırdığı ve lojistik destek sağladığı belirtilen bir gruba yönelik operasyon düzenlendi. Aralarında özel harekatçıların da olduğu 300 polisle Adana, Ankara ve İstanbul'da 18 adrese eş zamanlı baskın düzenledi.

Baskında Fukara Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Fukara-Der) Genel Başkanı Hasan Süslü ile birlikte 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Zanlıların Heyet Tahrir Şam'a elaman temin ettiği, para, yiyecek, kıyafet yardımı yaptığı ileri sürüldü. Zanlılardan Hasan Süslü'nün faaliyetleri organize ettiği iddia edildi. MASAK tarafından Hasan Süslü'nün para hareketlerinin incelemeye alındığı öğrenildi.

El Kaide bağlantılı Heyet Tahrir Şam, yakın zamanda İdlib'de Türkiye'nin desteklediği cihatçı gruplarla çatışmalara girmiş ve birçok bölgeyi ele geçirmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar