Ankara Emniyeti'nden taciz açıklaması: 'Babası FETÖ'cü'

Ankara Emniyeti'nden taciz açıklaması: 'Babası FETÖ'cü'
Üniversite öğrencisi Merve Demirel, Ankara'da katıldığı eylemde gözaltına alınırken polisin cinsel saldırısına uğramıştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, üniversite öğrencisi Merve Demirel'in gözaltına alındığı sırada polis tarafından tacize uğradığının ortaya çıkması üzerine resmi internet sitesinden açıklama yaptı. Emniyet, Demirel'in babasını 'FETÖ'cü olmakla suçladı.

İLGİLİ HABER: POLİSİN TACİZ ETTİĞİ KADIN: UTANÇ POLİSİN

Açıklamada, Yüksel Caddesi'nde devam eden eylemlere katılan N.B, A.K, G.B, A.Ş. ve Merve Demirel'in sosyal medya hesaplarında gözaltı videosuna yer vererek ve videodan belirli bir kısmı keserek olayı provoke ve güvenlik güçlerini teşhir etmeye çalıştığı ileri sürüldü.

Söz konusu iddiaların bazı basın kuruluşları tarafından da haberleştirildiği belirtilen açıklamada, "Saat 18.00'de Yüksel Caddesi Konur Sokak kesişiminde gerçekleşen sözde 'Yüksel Direnişi' eylemine katıldığından hakkında yakalama işlemi yapılarak 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. Maddesinden hakkında ikinci kez idari işlem yapılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada Merve Demirel'in babası E.D. ise 'FETÖ'cü olmakla suçlandı. Baba E.D'nin öğretmenlik yaparken 'FETÖ' içerisindeki faaliyetlerinden dolayı 2016 yılında ihraç edildiği iddia edildi.

Sosyal medyada ve basın kuruluşlarında habere konu olan yakalama işlemi esnasında çekilen videolarda olayın bütünü ile ele alınmayarak, sadece bir kare üzerinden Türk Polis Teşkilatı'nın kamuoyu nezdinde yıpratılmaya çalışıldığı öne sürüldü. Açıklamada şöyle denildi: "Bahse konu eylemde şahıslara dağılmaları hususunda gerekli yasal uyarılar yapılmış olup, şahısların eylemlerine devam etmeleri üzerine, yakalama işlemi sırasında direnmeye devam ettikleri, M.D. isimli bayanın gözaltı aracına alınması esnasında direnmesi sonucu basına yansıyan görüntülerin ortaya çıkmasına neden olmuştur.

Kanunsuz eylemlere yapılan müdahaleler müdürlüğümüz tarafından kayıt altına alınmıştır. Örgüt mensuplarınca gündeme getirilen bu ve benzeri görüntülerin amacı, emniyet teşkilatını yıpratmak, görev alan personeli teşhir ederek moral ve motivasyonunu bozmak, görev yapmasını engellemeye çalışmak amaçlı olup, şahıslar tarafından kullanılan sosyal medya hesaplarında emniyet teşkilatı ve personeli hakkında yapılan tehdit, hakaret, personeli hedef gösteren vb. paylaşımlar hakkında cumhuriyet başsavcılığına birden fazla suç duyurusunda bulunulmuştur." (HABER MERKEZİ)

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar