Cem Küçük: Yarın Sözcü gazetesine el konulacak

Cem Küçük: Yarın Sözcü gazetesine el konulacak
AKP’ye yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Sözcü gazetesine çok yakında el konulacağını iddia etti.

AKP’ye yakınlığı ve hükümet tarafından yapılacak operasyonları öncesinden açıklamasıyla bilinen Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Sözcü gazetesine çok yakında kayyım atanarak el konulacağını iddia etti.

El koyma kararının 'hayatın olağan akışı gereği olacağını ve kimsenin buna şaşırmaması gerektiğini' de söyleyen Küçük, Twitter hesabından paylaştığı mesajda "Hukuken Sözcü ile Zaman ya da Bugün gazetesi arasında fark yok. 6415 Sayılı Terörizmin Finansmanı Yasası'nın 4. Maddesi'nin ilk 3 bendi bunu net şekilde ortaya koyuyor. Sözcü’nün bir TMSF işletmesi hâline gelmesi hukukun olağan akışı gereği olacaktır" ifadeleri kullandı.

 

 

'Sözcü, Terörizmin Finansmanı Yasası'nı nasıl ihlaletti?' başlıklı bugünkü yazısında da aynı iddiaları dile getiren Cem Küçük, "Sözcü adlı FETÖ mevkutesi, hukuken işledikleri suçları biliyor. Zaten işlediği örgütsel suçları bildiği için gazetenin sahibi FETÖ sanığı Burak Akbay yurt dışına kaçtı. Hukukumuzun ilgili maddeleri gereği yurt dışında terör suçundan kaçak olan şahsın gazetesi olması imkânsız" dedi.

'KİMSE BU HUKUKSAL GELİŞMEYE ŞAŞIRMASIN'

Akın İpek ile Burak Akbay arasında hukuken bir fark olmadığını söyleyen Cem Küçük, "Yarın hukukun emri olan kayyum kararı geldiğinde ve Sözcü gazetesine el konulduğunda kimse ağlamasın. Hukukun gereği budur. Sözcü’nün çok yakında bir TMSF işletmesi hâline gelmesi hayatın ve hukukun olağan akışı gereği olacaktır. Kimse bu hukuksal gelişmeye şaşırmasın." dedi.

Emin Çölaşan, Necati Doğru, Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil başta olmak üzere tüm Sözcü gazetesi yazarlarının 'FETÖ’ye yardım ve yataklık ettiğini' savunan Küçük, Saygı Öztürk'e "FETÖ kanalında FETÖ'ye hizmet ederek suç işledi" suçlamasında bulundu:

'NEREDEYSE TÜM SÖZCÜ YAZARLARI DARBEYİ DESTEKLEDİ'

"Tüm yargı camiamız biliyor ki, sadece Emin Çölaşan ve Necati Doğru değil neredeyse tüm Sözcü yazarları 17-25 Aralık darbe teşebbüsünü destekleyerek FETÖ’ye yardım ve yataklık etti. Yılmaz Özdil de 18 Aralık 2013’te "Okyanus ötesi yönetime el koydu" diye yazdı. Yani FETÖ’nün darbe yaptığını biliyordu ama sonra hararetle 17-25 Aralık darbesini savundu Özdil. Tüm FETÖ argümanlarını kullanarak FETÖ üyesi olmamakla birlikte FETÖ’ye yardım ve yataklık suçunu işledi. Saygı Öztürk zaten Ekim 2015’e kadar FETÖ kanalından maaş alıp FETÖ’ye hizmet ederek bu suçu işledi."

'KEMALİST GÖRÜNÜMLÜ GÜLENİSTLER, KEMALİST GÖRÜNÜMLÜ KOMÜNİSTLER' 

Gazeteci-yazar Soner Yalçın ve Oray Eğin’i ağır sözlerle hedef alan Küçük, "17-25 Aralık darbe teşebbüsünü alenen desteklemiş, yani FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım ve yataklık etmiş tüm Sözcü elemanları hukuki bedelini ödeyecekler. Yargımız ulusalcılık maskesine sığınan Maocuları ve komünistleri çok iyi tanıyor" dedi.

Cem Küçük 'Kemalist görünümlü Gülenistler' suçlamasıyla hedef gösterdiği isimlerle 'Kemalist görünümlü komünistler' diye tarif ettiği bir çok kesimi de 'millet düşmanı' olarak nitelendiridi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar