ODTÜ öğrencileri: Polis varsa, şiddet varsa, nefret varsa ders yok

ODTÜ öğrencileri: Polis varsa, şiddet varsa, nefret varsa ders yok
ODTÜ öğrencileri, 13 Mayıs Pazartesi günü Rektöre Veda Töreni’ne ve 14 Mayıs Salı günü kampüste hayatı durdurmaya, talepleri etrafında dayanışma ve boykota davet ediyor.

ODTÜ öğrencileri Verşan Kök’ün rektörlüğe getirilmesinden sonra okulda yaşanan gelişmeleri protesto etmek için dersleri boykot etmeye hazırlandıklarını açıkladı. ODTÜ öğrencileri kararı dün Vişnelik’te yaptıkları forumda aldılar.

Verşan Kök’ün rektör olduğu günden bu yana ODTÜ’ye yönelik saldırıları sürerken geçtiğimiz cuma günü, ODTÜ’de düzenlenecek olan 9. Onur Yürüyüşü’ne (10 Mayıs) polis saldırmış çok sayıda öğrenci ve akademisyen gözaltına alınmıştı.

Saldırıya tepki gösteren ODTÜ öğrencileri 13 Mayıs Pazartesi günü Rektöre Veda Töreni gerçekleştirecekler ve 14 Mayıs Salı günü de kampüste hayatı durduracaklar. ODTÜ öğrencileri tarafından "#ODTÜ Boykota" denilerek yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

13 Mayıs 12:30 Rektöre Veda Töreni

14 Mayıs BOYKOT

10 Mayıs tarihli 9. ODTÜ Onur Yürüyüşü gerekçe gösterilerek gerçekleştirilen, ODTÜ’de iktidar kuklası rektörlüğün baskısının son çıktısı polis şiddeti ve göz altılar kabul edilemez! Ülkemizdeki ve kampüsümüzdeki süregelen baskı ortamına baş kaldırıyoruz. Emekçisinden öğrencisine tüm bileşenleriyle ODTÜ’yü ses çıkarmaya, 13 Mayıs Pazartesi günü Rektörlük önünde gerçekleştireceğimiz Rektöre Veda Törenine ve 14 Mayıs Salı günü kampüsümüzde hayatı durdurmaya, taleplerimiz etrafında dayanışmaya ve boykota davet ediyoruz!

Polis varsa, şiddet varsa, nefret varsa DERS YOK!

Baskıya KARŞI

Şiddete KARŞI

Nefrete KARŞI

Yasaklara KARŞI

Diktaya KARŞI

Atanmış rektöre KARŞI

ODTÜ boykota!

Nerdesin aşkım?

Boykottayım aşkım!

#ODTÜBoykota

#ODTÜyeRenkVer

Öne Çıkanlar