Kamu kaynaklarını zimmete geçirmekle suçlanıyordu: AKP'li eski başkan tutuklandı

Kamu kaynaklarını zimmete geçirmekle suçlanıyordu: AKP'li eski başkan tutuklandı
Erzurum'da Horasan Belediyesi'nin önceki dönem başkanı Abdulkadir Aydın, 'yolsuzluk' soruşturmasında ‘suç örgütü kurmak’ ve kamu kaynaklarını zimmetine geçirmek suçlarından tutuklandı.

Artı Gerçek - 31 Mart Yerel Seçimleri'nde AKP'den İYİ Parti'ye geçen Erzurum Horosan Belediyesi'nin önceki dönem başkanı Abdulkadir Aydın, başkanlık döneminde Horasan Belediyesi'ne yönelik yürütülen 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında bugün adliyeye sevk edildi.

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Aydın 6 saatlik sorgusunun ardından tutuklandı.

Horasan Belediyesi, Abdülkadir Aydın’ın başkan olarak görev yaptığı dönemde bir dizi ‘yolsuzluk’ soruşturması ile gündeme gelmişti.

O dönem belediyenin İdari ve Mali Hizmetler Müdürü olarak görev yapan İlhan Aydın da 1.5 milyon lirayı zimmetine geçirmekle suçlanarak tutuklanmıştı.

OĞLU SERBEST BIRAKILDI

Horasan Belediyesine yönelik son operasyon ise geçen temmuz ayında yapılmıştı. Anılan operasyonda gözaltına alınan Başkan Aydın’ın oğlu Zülfikar Aydın ile birlikte altı belediye yöneticisi gözaltına alınmıştı.

Zülfikar Aydın, adli kontrol ile serbest kalırken Horasan Belediyesinin fen işleri biriminde çalışan Nevzat Karadeniz, muhasebe biriminde çalışan Muhammed İlhan ve Melik Fırat tutuklandı.

Yürütülen soruşturma kapsamında bugün adliyeye sevk edilen Abdulkadir Aydın, 6 saat süren sorgu işlemi sonrası tutuklandı.

Aydın, yolsuzluk soruşturmasında oğlunun gözaltına alınmasının ardından 17 Ekim 2023'te belediye başkanlığı görevinden istifa etmiş, 31 Mart seçimlerinde de aday gösterilmemişti.(Kaynak)

Öne Çıkanlar