Özgür Özel, 1977 sendikasız işçiyle Taksim'e gitmek istedi, Yerlikaya olumsuz yanıt verdi

Özgür Özel, 1977 sendikasız işçiyle Taksim'e gitmek istedi, Yerlikaya olumsuz yanıt verdi
CHP lideri Özgür Özel'in, 1 Mayıs 1977'nin anısına atfen, 1977 sendikasız işçiyle Taksim Meydanı'na çelenk bırakmak istediği, ancak İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın olumsuz yanıt verdiği belirtildi. Özel, Bozdoğan için Çin Seddi benzetmesi yaptı.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'daki 1 Mayıs OHAL'i ve yarın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la yapacağı görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazeteci İsmail Saymaz, Özel'in Sözcü'ye yaptığı açıklamada, Saraçhane'de Bozdoğan Kemeri altındaki polis barikatı için 'Çin Seddi' benzetmesi yaptığını anlattı.

1977 İŞÇİYLE TAKSİM'E GİTMEK İSTEDİ

Özel'in 34 emekçinin katledildiği 1 Mayıs 1977'nin anısına atfen, 1977 sendikasız işçiyle otobüslerle Taksim Meydanı'na giderek çelenk bırakmak istediğini belirten Saymaz şunları aktardı:

"Ancak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sadece 300 kişiyle gitmelerine izin verileceğini iletmiş. Sonrasında, Taksim Meydanı'na gidecek gruptaki CHP'lileri de bahane ederek sayıyı 200'e düşürmüş. Özgür Özel ise Ali Yerlikaya'ya tepki göstererek, 'Bunu kabul etmemiz, Saray'ın muhalefeti demek olur' demiş ve reddetmiş. Sendikasız işçilerle gitmek isteme nedeni, Türkiye'de sendikal örgütlülüğün yüzde 10'lara kadar düşmüş olmasına dikkat çekmek için."

ERDOĞAN'LA GÖRÜŞMEDE İKİ BÜYÜKELÇİ DE OLACAK

İsmail Saymaz, yarınki Tayyip Erdoğan-Özgür Özel görüşmesinde ise iki liderin yanısıra CHP ve AKP'nin belirleyeceği iki büyükelçinin de olacağını söyledi. Saymaz, büyükelçilerin not almak üzere görüşmede yer alacağını ve herhangi bir diyalogda bulunmayacaklarını söyledi. Saymaz, Özel'e eski büyükelçi Namık Tan'ın eşlik edeceğini ifade etti.

ESKİ BAŞKANLARI ARADI

Öte yandan CHP lideri Özel, Erdoğan ile yarın yapacağı görüşme öncesinde eski genel başkanlarla görüştü. Özel'in Hikmet Çetin, Altan Öymen, Murat Karayalçın ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak, görüşmesinin çerçevesine dair bilgi verdiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar