AKP’li Zolan: Her parti kendi adayını çıkarmalı

AKP’li Zolan: Her parti kendi adayını çıkarmalı
‘Yerel seçimler çok farklıdır, genel seçimlere benzemez’ diyen AKP’li Zolan, yukarıdan alınan kararların yerelde sıkıntı çıkarabileceğini söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman AKP’li Osman Zolan, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde (DGC) basın mensuplarına yönelik düzenlenen 'Kent Haberciliği' eğitim seminerine katıldı. Burada basının sorularını yanıtlayan AKP’li Zolan seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

31 Mart yerel seçimleri için partilerin kentte yaptığı ittifak çalışmalarını değerlendiren AKP’li Zolan, "Yerel seçimlerde her partinin kendi adayını çıkarması, benim tercihim olurdu" dedi.

"Her parti kendi adayını çıkararak halkımıza daha çok tercih ve aday sunmak, vatandaşlarımıza daha çok seçme hakkı tanımak, demokrasinin daha iyi işlemesi anlamında önemli" diyen Zolan, "Artık başkanlık sistemiyle başlayan ikili seçimlere doğru gidiliyor. Asgari müşterekte bir araya gelebilecek siyasi görüşler, partiler birleşerek, bir adayda yürümesinin de artıları var. Benim tercihim demokrasi anlamında çok adaylı seçimler. Ama yüzde 50'yi de geçen bir başkan arzusudur. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

'YUKARIDAN ALINAN KARARLAR YERELDE SIKINTI VEREBİLİR'

DHA’nın aktardığı habere göre, "Yerel seçimlerdeki atmosferin genel seçimlerden farklı olduğunu dile getiren Zolan, "Partilerle beraber olunur, ama esas önemli olan vatandaşlarla beraber olmaktır. Sandıkta birleşimi sağlamaktır. Yerel seçimler çok farklıdır, genel seçimlere benzemez. Aday daha öne çıkar. Milliyetçi Hareket Partisi, Denizli'deki adayını geri çekti. Tabii bu önemlidir ve önemsiyoruz. Bu seçimlerde güzel sonuçlar olacak. Diğer yandan Cumhuriyet Halk Partisi, Denizli'de İYİ Parti ile birleşme konusunda bir karar almış. Yukarıdan alınan kararlar, yerelde de sıkıntılara sebebiyet verebilir. Sonuçta tek ağızdan çıkanlarla sonuca ulaşmak yerel seçimlerde çok zordur. Denizli'de yaşayan vatandaşlarımız yerel yönetimlere oy verirken, mutlaka değişik ölçülere bakarak oy verecek. Parti olayı biraz daha geri planda kalabilir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu. (POLİTİKA SERVİSİ)

Öne Çıkanlar