Bozdağ'dan Kürtlüğü üzerinden yüklenen Bahçeli'ye: Korkum yok

Bozdağ'dan Kürtlüğü üzerinden yüklenen Bahçeli'ye: Korkum yok
Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, kendisini eleştiren MHP lideri Bahçeli'ye cevap verdi.

Öğrenci Andı'nın okullarda yeniden okunması tartışmasında Bahçeli'nin, Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ'ı eleştirerek, "Sayın Bozdağ Kürdüm, özgürüm diyebilir. Dilini tutan yoktur" demesine Bozdağ, "Kiseden korkum yok" sözleriyle cevap verdi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bozdağ'ın "Andımız" kararına ilişkin, "Danıştay anayasa ve yasayı alenen çiğnemiştir" demesine tepki göstererek Bozdağ'a Kürt kimliği üzerinden yüklendi. 

Bahçeli,  "Sayın Bozdağ Kürdüm, özgürüm diyebilir. Dilini tutan yoktur. Sus otur yerine diyen de yoktur. Buyursun, mizaç ve meşrebine müzahir değerlendirmesini yapsın. Türk milleti kendisini en güzel ve yüksek mevkilere taşımıştır. Ama kendisi Türk milletini düşürmeyi aklından geçirmesin. Andımızı fıtrat ve köküne uygun okumak isteyen varsa kendi bilir. Ancak Türk milletinin Andına kimse karışmasın, hiç kimse ortalığı karıştırmasın. PKK’lıyım, bölücüyüm, Kürdistan için çalışırım diyen varsa cezası bellidir, sonuçlarına katlanacaktır. Uyarıyorum, Sayın Bozdağ buna çok dikkat etsin. 81 ilde basın açıklaması yapan malum bir sendikanın başkanı da durum muhasebesi ve özeleştiriyi yapacak milliliği göstersin" dedi. 

BOZDAĞ: HUKUK TARTIŞMASINDAN BÖLÜCÜLÜK ÇIKARDILAR

Bozdağ da Twitter hesabından Bahçeli'ye ceVap verdi: "Hayatım boyunca nice hakaretlere, nice iftiralara, nice haksız ve temelsiz suçlamalara ve nice tehditlere muhatap oldum. Ama hiç bir zaman inancımdan ve davamdan taviz vermedim. Bundan sonra da inancımdan ve davamdan taviz vermeden yoluma devam edeceğim. Bir hukuk tartışmasından ayrımcılık ve bölücülük çıkaranlar, bu tutumlarıyla sadece ayrımcılık ve bölücülük yapanları memnun ederler. Aleni tehditlere de tahtında tehdit gizli uyarılara da cevabım şudur: Bu dünyada muhafızımın daima Rabbim olduğuna inandım. Muhafızının Allah olduğuna inananların kimseden korkusu olmadığı gibi benim de kimseden korkum yoktur. Vekil ve muhafız olarak Allah yeter…" 

ERDOĞAN "KÜRTTÜR" DEMİŞTİ

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, Yozgat Kürlerinden olduğu biliniyor. Şimdiye kadar kendisi bizzat "Kürdüm" demedi ancak Cumhurbaşkanıı Erdoğan 24 Haziran seçimleri öncesi Bekir Bozdağ ve diğer bazı bakanların Kürt kökenli oldüğunu açıklamıştı. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar