İnce: Erdoğan'a oy vermeyin münafıklıktan kurtulun

İnce: Erdoğan'a oy vermeyin münafıklıktan kurtulun
Demirtaş'ı ziyaret ettikten sonra miting alanına geçen Muharrem İnce 'Bizim gariban Muharrem hoşgeldin' pankartıyla karşılandı.

Rıfat DOĞAN


POLİTİKA- CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi'nde ziyaret etti.

İLGİLİ HABER: DEMİRTAŞ'TAN İNCE GÖRÜŞMESİ SONRASI AÇIKLAMA

Kara yolu ile kente gelen İnce, şehir merkezine girmeden kent dışında bulunan Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na giderek Demirtaş'ı ziyaret etti. İnce'nin ziyareti öncesi cezaevine yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta jandarma ekipleri tarafından kontrol noktası oluşturuldu.

Jandarma ekipleri karayolunu trafiğe kapatarak geçişlere izin vermedi. Sadece görüş listesinde adı bulunan avukatlara izin verildiği belirtildi. Görüşme bir saat sürdü. 

3 ÖNEMLİ İSİM DAHA EŞLİK EDİYOR

Muharrem İnce'ye Edirne mitinginde CHP'nin cumhurbaşkanı adayları arasında isimleri geçen Abdüllatif Şener, İlhan Kesici ve Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de eşlik ediyor.

Artı Gerçek'e konuşan Abdüllatif Şener, İnce'ye bu mitingde eşlik etmenin sembolik bir anlamı olduğunu söyledi. Şener şöyle konuştu: Bugün Sayın İnce'nin Edirne'de mitingi var. Ona katılmak için buradayım. Coşkulu bir kalabalık bizi bekliyor. Bu süreçte üzerime düşeni yapacağım. Sembolik bir anlamı var burada olmamın. Hakkari'ye de gidilecek, onunla ilgili şu an kesin bir şey yok ama ulaşım imkanları el verirse Hakkari'ye de gideceğim.

"BİZİM GARİBAN MUHARREM HOŞGELDİN"

İnce saat 16.00'da Edirne İstasyon Meydanı'ndaki miting alanına geçti. Burada 'Gariban Cumhurbaşkanım hoşgeldin' pankartlarıyla karşılanan İnce konuşmasına "Telefonları kaldırın, bir hükumetin bir de milletin medyası var. İster göstersinler ister göstermesinler, hepiniz şimdi canlı yayın yapacaksınız. Bütün dünya görecek' sözleriyle başladı.

Akşener e gittim. Karamaoğlu'na gittim. Başarılar diledim. Demirtaş'a gittim. Ona da başarılar diledim. Erdoğan söylemiş akşam ona gidip başarılar dileyeceğim, saat 21.00'de.
Benim en büyük projem huzur. Birlikte yaşamak. Şehitleri böldüler. 15 Temmuz'u Kıbrıs şehitlerini böldüler. Şimdi de üniversiteleri böldüler. Ama ben böldürmeyeceğim
24 Haziran akşamı İnce cumhurbaşkanı önce içeride birlik sonra Fransa-Putin sizinle yarışacağım. Tıpkı 1923te olduğu gibi. Mustafa Kemal döneminde olduğu gibi
AKPlilerin CHPlilerin cumhurbaşkanı olmaz. Tek vatan, tek bayrak, cumhurbaşkanı da tektir. 80 milyonun, hepinizin cumhurbaşkanı olacağım. Kim olacak? Bu gariban olacak
Erdoğan gariban cumhurbaşkanı adayı diyor ben gariban oldum da sen aynı maaşla nasıl zengin oldun?

ÖNÜMÜZDEMİ DÖNEMİN SLOGANI: İNCE ELEYİP SIK DOKUYACAĞIZ

Siz zenginleşmeden ben zenginleşmeyeceğim. Benim seninle derdim yok. Benim tek derdim Türkiye. Sen oradan indiğinde mazot dolar benzin inecekse sen de inecek. Sen 80 milyondan daha mı değerlisin. Dünya 5'ten büyük, Türkiye senden büyük. Önümüzdeki dönemin sloganı: İnce eleyip sık dokuyacağız. Diyor ki bana oy vermeyenler münafıktır. Yani sayın Erdoğan'a oy verip AKPye oy vermeyenler münafık. Ben de Müslüman kardeşlerime sesleniyorum; o zaman Erdoğan'a oy vermeyin, münafıklıktan kurtulun.
Özgürlük diyen, hukuk diyen, barış diyen, Kuantum diyen fizik madenciliğini konuşan bir Cumhurbaşkanına oy verin.

Gençler Muharrem abiniz Cumhurbaşkanı olduğunda 19 Mayısta Gençlik 29 Ekimde Cumhuriyet bursu vereceğim. Gençler Muharrem abiniz Cumhurbaşkanı olduğunda 19 Mayıs'ta gençlik, 29 Ekim'de Cumhuriyet bursu vereceğim. Hiçbir sınavdan para almayacağım. Sınav parası mı olur? Bu ne ayıptır! Saray'ı bilim merkezi yapacağım. 

'TAMAM' BU İŞİ BİTİRECEK

Nereden bulacaksın parayı diyorlar: Sarayın elektriğini kısacağım. Saray bilim merkezi olacak. Oradan gelen parayı gençlere vereceğim. Gençlerin kıvrak zekasına bayılıyorum. Geçenlerde 'Saray'ı boşalt, Yalova'dan eniştem gelecek' diye yazıyor pankartta.

Mütedeyyin insanları başörtüsü ile korkutuyorlar. Nerede istersen orada tak. Ama siyaset malzemesi yapma. Bu Türkiye gündemi olmaktan çıkmıştır. Kadınlar bunu birlikte çözeceğiz. Bu 'Tamam' bu işi bitirecek.

Şöför bizi Almanya'ya götürecekken Ortadoğu bataklığına götürdü. Aklınızda 'sandıkta oy kullanacağız ama ya YSK'da birşey olursa?' Avukatlara sesleniyorum; hepinizi 24 Haziran gecesi YSK'nın önüne çağıracağım. Hazır olun. Birbirine hakaret etmeyen, birlikte yaşayan hedefi olan gençler olacak. Benim akıllı gençlerim ülkeden kaçıyor. Buna engel olacağım.

'İKİ KEZ YENİLDİĞİM KILIÇDAROĞLU BENİ ADAY YAPTI'

Geçtiğimiz günlerde Gül'ün adaylığı soz konusu olunca bahçesine helikopter indirdi. Konuştuğu Kaddafi öldürüldü. Esad için şimdi konuşmuyor. Kılıçdaroğlu karşısında iki kez yenildim. Ama beni aday gösterdi. O Gül'le çıkamaz aynı sahneye, çünkü kırdı herkesi. Biz birlikte yaşayacağız. Bunu başaracağız.

"Bir çivi bir nalı kurtarır, bir nal atı kurtarır, bir at yiğidi kurtarır. Bir yiğit memleketi kurtarır" sözlerini kitleyle birlikte söyleyen İnce daha sonra mitingi bitirdi.

İNCE, DEMİRTAŞ GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN KONUŞMADI

Miting'de HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ile yaptığı görüşmeye ilişkin açıklama yapmayan İnce'nin, açıklamayı Perşembe günü Hakkari'de gerçekleştireceği miting de yapması bekleniyor.

KAFTANCIOĞLU: 'TAMAM' DİYENLER BURADA TOPLANDI

Miting sonrası Artı Gerçek'e konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Tüm Türkiye'de olduğu gibi 'tamam' diyenler bugün burada toplandı. İstanbul 3 bölgede miting yapılacak. Adayımız bugün kendisiyle birlikte isimleri geçen 3 kişiyi sahneye çıkaracak. Türkiye demokrasisine önemli bir katkı sundu. Kadınlar için gençler için sunduğu politika nasıl bir Cumurbaşkanı olduğunu gösteriyor. Demirtaş ziyareti de olması gereken bir ziyaretti" diye konuştu. 

 

Öne Çıkanlar