Bakırhan'dan Bakan Tunç'a: Sen teyakkuzdaysan bizim halkımız çoktan teyakkuzda

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Adalet Bakanı Bakan Tunç'a "Kayyımlarla bizi tehdit ediyor. Teyakkuzdalarmış! Sen teyakkuzdaysan bizim halkımız çoktan teyakkuzda" diye seslendi. Bakırhan, ekonomik krize karşı 10 önlem sıraladı.

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bakırhan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

31 Mart seçimlerinden hemen sonra yapmış olduğumuz ilk konuşmamızda herkesin halkın iradesine saygı göstermeye davet etmiştik. Van'da da bu çağrımızı yenilemiştik.Halkı karşısına alan, iradesini yok saydığı için bu seçimleri kaybedenler maalesef yine geçmişteki tehdit ve kirli kumpaslarla dillerini konuşmaya devam ediyorlar. Bizzat cumhurbaşkanının kendisi 'sandıktan çıkan sonuçlara saygı göstereceğiz' demişlerdi. Ama aradan geçen zamana bakılırsa 'Kürtler hariç' demek istedi sanırım.

'SALDIRILARIN YABANCISI DEĞİLİZ'

Bugün Kürt illerinde, hemen hemen ziyaret ettiğimiz her evde kayıbı olan insanlarımız var. Kumpaslar, algı operasyonları yerel yönetimler üzerinden devam etmeye çalışılıyor. Tabi ki bu saldırıların yabancısı değiliz. Geleneğinden geldiğimiz partilerin tamamı benzer saldırılarla birçok defa karşı karşıya kaldı. Daha geçen günlerde bir kağıt toplayıcısı emekçinin deposundan MGK'ye ait bir belge ortaya çıktı.90'lı yıllara ait faili meçhul cinayetlerin planlarını içeren bu belge de işte bunun kanıtı.

KOBANÊ VE TAHİR ELÇİ DAVALARI

Onlarca arkadaşımız cezaevinde. Eş Genel Başkanlarımız, partili yoldaşlarımız bir tweet yüzünden yargılanıyor. Özgürlükleri yerle bir edildi. Hukuk can çekişiyor. Diyarbakır'ın caddesinde işlenen bir cinayetin failleri bulunamıyor. Tutuklananlar da savcı bey eliyle beraat ettirilmek isteniyor. Karıncayı görüntüleyebilenler bu katilleri bulamıyor. Uçan kuşu dahi mobeselerle gören Amed’in her karışını kontrol edenler Tahir Elçi’nin katillerini bulamadılar ya da bulmak istemiyorlar. Yetmiyor yargılananları da beraat ettirmek istiyorlar. Bu kararın takipçisi olacağız. Tehditleriniz ve algı operasyonlarınız bizi bu haklı mücadelemizden asla vazgeçiremeyecek.

ADALET BAKANI TUNÇ'A TEPKİ

Tüm bunlar yaşanırken, sabah DEM Parti, akşam DEM Parti diyerek bize parmak sallıyorlar. Biz ne tehditlerinizden ne de algı operasyonlarınızdan korkarız. Haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Adaletli sağlamala görevli olması gerekenler kayyumlarla bizi tehdit ediyorlar. Siz teyakkuzdaysanız, bizim halkımız çoktan teyakkuzda. Artık kayyum dönemi kapandı. Van'da sizlere gereken ders verildi.

Halkın iradesine, halkın iradesi olarak gördüğü belediyelere kayyum atayacağınızı düşünürseniz yanılırsınız. Bu sefer irademizi asla gasp ettirmeyeceğiz.

Son 3 ayda 425'ten fazla işçi katledildi. Her gün kadınlar katlediliyor. Her yıl binlerce çocuk istismara maruz kalıyor. İnsanlar çöplerden yemek topluyor. İnsanlar evlerini yurtlarını terketmek zorunda kalıyor. Bu çürüme tablosuna son vermenin partisidir DEM Parti. Barış ve demokrasiyi getirmek için mücadele edeceğiz. Tek bir geri adım atmayacağız.

'EKONOMİK KRİZE KARŞI ALINMASI GEREKEN 10 ADIM'

1- Asgari ücreti her ay sendikaların belirlediği yoksulluk sınırının yarısına eşitleyelim. 3 ayda bir güncelleyelim.

2- En düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine çıkartalım. Kademeli emeklilik sistemiyle sosyal adaleti sağlayalım.

3- Esnaflara ucuz kredi imkanı sağlayalım ki, sigorta primlerinde kolaylık sağlayalım ki istihdama katkı sunulsun.

4- Küçük esnafın 100 bin liraya kadar olan borçlarını silelim.

5- Vergi adaleti için çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alalım. Vergi muafiyeti gibi istisnalara artık son verelim.

6- Çiftçilerin temel gider kalemlerinden olan mazot, gübre ve elektrik gibi girdilerin ucuza temin edilmesini sağlayarak üretimin çoğalmasını teşvik edelim.

7- Bireysel borçlanmayı ortadan kaldırmak için 50 bin tlye kadar hane geliri olanların kredi borç faizlerini silelim ve yeniden yapılandıralım.

8- Engellileri KPSS kapsamında, hemen 20 bin kişinin işe alımını gerçekleştirelim. Kamuda engelli istihdam kotasını yüzde 6'ya çıkaralım.

9- Gençlere temel gelir desteği sağlayalım. Burslarını insanı şartlara çekelim. Geçik sıkıntısı çekmeyecek şekilde yaşamalarını sağlayalım.

10- Barınamayan öğrenciler için bir atılım başlatarak barınma sorunlarını tarihe gömelim.

Bu 10 maddenin hangisi Meclis'ten geçmez? Bu 10 maddeyi geçirseler, emekliler, emekçiler, çiftçiler, küçük esnaf, engelliler ve öğrenciler rahat bir nefes alacak.

1 MAYIS MESAJI

Biz 8 Mart ruhunu nasıl Newroz coşkusuyla birleştirdiysek, Newroz'da sahaya çıkan milyonların gücünü 31 Mart'ta başarıya dönüştürdüysek, 31 Mart'taki başarımızı da 1 Mayıs alanlarına taşıyıp, işçinin emekçinin gücünü göstereceğiz. 1 Mayıs, 31 Mart'ta aldığımız başarının mesajını halklara aktarmanın dönüm noktası olacaktır. Kürt halkının direnişiyle, 1 Mayıs'ın devrimci ruhu kardeştir.

İşçileri, emekçileri, kadınlarımızı, DEM Parti'ye gönül veren herkesi Taksim'de 1 Mayıs çoşkusuna katılmaya çağırıyorum." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar