Aklı fikri Fed'de: Anlamsız rakamlara bakmayın

Aklı fikri Fed'de: Anlamsız rakamlara bakmayın
Fed'in yarınki faiz kararı öncesi Trump'tan art arda mesajlar geliyor. Trump, Fed'i ikinci kez faiz artırmaması için uyarırken, bankanın tutumu merak ediliyor.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Merkez Bankası'na (Fed) faiz artırmama yönündeki çağrısını yineledi.

Fed yetkililerine Twitter üzerinden seslenen Trump, "Umarım Fed'deki insanlar bir başka hata yapmadan önce Wall Street Journal'daki yazıyı okurlar. Piyasanın likiditeye hali hazırda olduğundan daha sıkışık hale gelmesine imkan vermeyin. Piyasayı hissedin, sadece anlamsız rakamlara bakmayın" diye konuştu.

Konuya ilişkin Twitter''dan dün de bir paylaşım yapan Trump, "Doların güçlü, enflasyonun neredeyse sıfır olduğu ve dünyanın çalkalandığı; Paris'in yandığı, Çin'in kötü durumda olduğu bir dönemde Fed'in yeni faiz artırımına gitmeyi değerlendirmesi inanılmaz" ifadelerini kullanmıştı.

ABD Merkez Bankası'nın yarın akşam TSİ 22:00'da faizlerde 25 baz puan artış yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

FED'DEN 'GÜVERCİN' FAİZ ARTIŞI BEKLENİYOR

TRUMP'TAN FED'E YENİ ELEŞTİRİ

ABD Başkanı Donald Trump, dünkü Twitter mesajında faiz artışını eleştirerek, "Doların çok güçlü olduğu, enflasyonun neredeyse olmadığı ve bizim dışımızdaki dünyada fırtınaların koptuğu bir ortamda Fed'in faiz artışı düşünmesi inanılmaz" ifadelerini kullandı.

FED FAİZ ARTIRIYOR, ACISINI TÜM DÜNYA HİSSEDİYOR

TWITTER, FACEBOOK VE GOOGLE, DEMOKRAR PARTİLİ

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabı üzerinden sosyal medya devlerini de hedef alarak, Twitter, Facebook ve Google’ı Demokrat Parti yanlısı olmakla suçladı.

Trump, insanların hesabını takip etmelerinin engellendiğini belirterek, "Facebook, Twitter ve Google demokratlar yanlısı davranıyor, bu çok saçma. Özelikle Twitter, insanların "@realDonaldTrump" hesabına katılmalarını zorlaştırdı" ifadelerini kullandı.

Trump’ın Twitter’da 56 milyon civarında takipçisi var. ABD’nin bir önceki Başkanı olan Barack Obama’nın takipçi sayısı ise 103 milyondan daha fazla.

Öte yandan dolar Fed kararı öncesi baskı altında kalıyor. Dolar endeksi cuma günü gördüğü ve 19 ayın zirvesi olan 97.70 seviyelerinden 96.30'a gerilemiş durumda.

Cuma günü 5.42'yi test eden dolar/TL kuru, dolar endeksinde düşüşe paralel bugün 5.33'e kadar geriledikten sonra saat 5.3430 seviyesinden işlem gördü. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar