'Çatışma görüntüleriyle bir maça çıkmadığımızı anladık'

'Çatışma görüntüleriyle bir maça çıkmadığımızı anladık'
Amedspor Başkanı Nurullah Edemen, Sakaryaspor maçında yaşananların provokasyon olduğunu belirterek, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Her deplasmanda ırkçı saldırılara uğrayan Amedspor, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig'inin 7'nci haftasında Yeni Sakarya Atatürk Stadı’nda Sakaryaspor ile karşılaştı. Amedspor, 2-0 mağlup olduğu karşılaşmada bir kez daha ırkçı saldırıya uğradı. Ancak bu kez ırkçı saldırının yanı sıra stadın skorboardında, bölgede ilan edilen sokağa çıkma yasakları sırasında yaşanan çatışma görüntüleri ve 'Ölürüm Türkiyem' marşı seslendirildi. Galeyana gelen Sakaryaspor taraftarları maç esnasında Amedspor'un yedek kulübesine saldırdı. Saldırılar maç sonrası soyunma odasına kadar uzandı ve takımın Teknik Direktörü Sertaç Küçükbayrak sözlü ve fiziksel saldırıya maruz bırakıldı. Yaşanan saldırılara güvenlik güçlerinin sessizliğinin yanı sıra maç sonrası BBC Türkçeye konuşan Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi, saldırının güvenlik güçleri ile Amedspor oyuncuları arasında olduğunu öne sürdü.

İLGİLİ HABER: AMEDSPOR SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

İLGİLİ HABER: 'ÇATIŞMA GÖRÜNTÜLERİYLE BİR MAÇA ÇIKMADIĞIMIZI ANLADIK'

İlk kez gittikleri Sakarya'da takımının uğradığı ırkçı saldırı sonrası Diyarbakır'a dönen Amedspor Başkanı Nurullah Edemen, Mezopotamya Ajansı'na konuştu. Amedspor'un birçok kez gittiği deplasmanlarda benzer saldırılara uğradıklarını anımsatan Edemen, Sakarya'nın Diyarbakır ile dostluğu olduğunu ve Sakarya ile dostane bir karşılaşma geçirme beklentileri içerisinde olduklarını söyledi. Edemen, maç öncesi futbolcuların ısınmak için antrenmana çıktığı sırada stadın iki skorboardından çatışma ve operasyon görüntüleriyle birlikte 'Ölürüm Türkiyem' marşı seslendirilmesine ilişkin de "Aslında orada onun maç olmadığını anlayabildik. Hal böyle olunca oraya gelen taraftar da görüntülerden olumsuz etkileniyor ve kendini bir şekilde deşarj etme ihtiyacı duyuyor" dedi.

'GÖRÜNTÜLER PROVOKASYONDU'

Stadyumun İl Gençlik Müdürlüğü bünyesinde bulunduğunu ve çalışanların devlet memuru olduğuna işaret eden Edemen, "O görüntüleri oraya kim bıraktı? Görüntüler nasıl yayınlandı" sorularının cevaplanması gerektiğini belirtti. Görüntülerin stadda yayınlanmasını provokasyon olarak niteleyen Edemen, "Maçın başlamasıyla birlikte bize saldırılar oldu. Yedek kulübümüze ve yardımcıları ile birlikte futbolcularımıza saldırılar oldu. Bu saldırılar sırasında oradan bir polis geçerken, yüzüne su değdi. Ama kardeşim hiçbir şey olmamış gibi devam etti. Bu Diyarbakır'da olsaydı ne olurdu bilmiyorum ama bunu sorgulamak lazım. Bu bir provokasyon" diye konuştu.

Maç sırasında maruz bırakıldıkları saldırıların maç sonrası devam ettiğini söyleyen Edemen, "Saldırılar soyunma odasında, teknik hocamıza karşı fiziksel saldırıya dönüştü. Hatta hocamıza tekmeler atıldı" dedi.

SORUMLULAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Yöneticileri duyarlı olmaya çağıran Edemen, "İnsanları bir yere kadar durdurabiliriz. Ancak bir yerden sonra kontrolden çıkan tribün olayları olabilir. Birileri bunu amaçlayarak provokasyonlar geliştiriyor" ifadelerini kullandı. Başta TFF ve savcılara, sorumlular hakkında gerekli işlemlerin başlatılması yönünde çağrıda bulunan Edemen, Sakaryaspor'un da cezalandırılması gerektiğini söyledi. Edemen, Sakaryaspor ve maruz kaldıkları ırkçı saldırılara karşı suç duyurusunda bulunacaklarını dile getirdi.

'SALDIRILARIN NEDENİ AMED'İN ADI'

Amedspor'un yıllardır uğradığı saldırıların adının Kürtçe olmasından kaynaklandığını vurgulayan Edemen, saldırı sonrası Habertürk tarafından "Sakaryaspor 2, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Spor 0" şeklinde servis edilen haberin 'Amed' adına karşı bir duruş olduğunu ifade etti.

Saldırı sonrası birçok kulüp başkanı ve çevreden dayanışma telefonları aldıklarını aktaran Edemen, Sakaryaspor tarafından yazılı veya sözlü bir dönüş yapılmadığını söyledi. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar