'Erdoğan, Brunson’u neredeyse uçan sarayıyla ABD’ye götürecekti'

'Erdoğan, Brunson’u neredeyse uçan sarayıyla ABD’ye götürecekti'
'Türkiye’nin rehin tutma durumunu ve bunu uluslararası pazarlık konusu haline getirmesini gördük'

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, 2 yılı aşkın bir süredir tutuklu kaldıktan sonra ev hapsine alınan ABD'li rahip Andre Brunson'un tahliye edilmesi hakkında konuştu. Yargının bağımsızlığı ülkenin en önemli konularından biri olduğunu vurgulayan Kurtulan, "Erdoğan, Brunson’u neredeyse uçan sarayıyla ABD’ye götürecekti" diyerek eleştirdi.

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İLGİLİ HABER: TEMELLİ: İMAM, ZABITA, SARAY ÜÇGENİNDE ÜLKEYİ YÖNETİYORLAR

Kurtulan, şu ifadeleri kullandı: 

9 Ekim sabahı 8 ilde, eş zamanlı, partimize yönelik çok yoğun bir gözaltı furyası başladı ve tutuklamalarla sonuçlanan bir operasyon yaşadık. Bu operasyon öncesi AKP Genel Başkanı’nın partimize dönük söylemleri vardı, seçimlerde başarılı olmamız durumunda kayyum atayacaklarını bildirmişti. Bunu AKP’nin seçim startı olarak değerlendirdik. 

AKP SEÇİM STARTINI VERDİ 

AKP uzunca bir süredir gelenek haline getirdiği partimize yönelik baskıyı yoğunlaştırıyor. Sadece tutuklamalar, gözaltılar değil. 7 Haziran’dan itibaren, parti binalarımızın bombalanması, mitinglerimizin bombalanması da bunun bir parçasıdır. AKP, bu dönemde de seçim startını bu şekilde baskılarla verdi. Şu an 25 arkadaşımız tutuklu durumda. Öncesinde de Van’daki 10 Ekim anmasında milletvekillerimizin de aralarında olduğu partililerimize saldırıldı, yaralananlar oldu. Gözaltı operasyonunda da bir arkadaşımız bıçakla yaralandı, çocukların kafasına silah dayandı, bir arkadaşımız kalp krizi geçirdi.

HDP BU SEÇİMDEN DE BAŞARIYLA ÇIKACAK

Şunu bilsinler ki korkunun ecele faydası yok, HDP bu seçimden de başarıyla çıkacak. HDP tüm baskılara rağmen, her seçimde gücünü katladı. Bu seçimde de kadınlar binbir emekle elde ettikleri eşbaşkanlık sisteminden tutun, kadın daire başkanlıkları, kadın kurumlarının gasp edilmesini asla kabul etmeyecek. Halkımız bu seçimde kayyumlardan belediyelerimizi alacak. 

Türkiye hiçbir dönem bu kadar Kürt düşmanlığına tanıklık etmedi. Dozajı bu kadar arttıran bir iktidar olmadı. Kürt düşmanlığı Türkiye sınırları içinde kalmıyor. Irak’ta da, Suriye’de de bu düşmanlık süregeliyor. 

'ERDOĞAN BRUNSON'U NEREDEYSE UÇAN SARAYIYLA GÖTÜRECEKTİ'

Yargı sisteminin durumu ortada. Son olarak dünya kamuoyunda ülkemizi mahcup duruma düşüren bir Rahip Brunson olayı var. Daha önce Deniz Yücel olayında da görmüştük. Türkiye’nin rehin tutma durumunu ve bunu uluslararası pazarlık konusu haline getirmesini gördük. Erdoğan "bu fakir yaşadığı sürece kimse alamaz" dediği Brunson’u neredeyse uçan sarayıyla ABD’ye götürecekti. Yargının bağımsızlığı bu ülkenin en temel sorunlarından biri. (POLİTİKA SERVİSİ)

Öne Çıkanlar