Havalimanı işçilerinden 24'ü tutuklandı

Havalimanı işçilerinden 24'ü tutuklandı
3. Havalimanı işçileri, çalışma koşullarının düzeltilmesi için yaptığı eylem nedeniyle tutuklandı.

İnşaat İş yöneticileri Özkan Özkanlı, Deniz Gider, Yunus Özgür ve sendika basın sözcüsü Uğur Karadaş’ın da aralarında bulunduğu 24 işçi tutuklandı.

3. Havalimanı'ndaki kötü çalışma koşullarını protesto ettikleri için 15 Eylül'de gece yarısı baskınıyla gözaltına alınan işçilerden emniyetteki ve savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 28 işçiden 24'ü tutuklandı, 4'ü ise adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

İLGİLİ HABER: 3. HAVALİMANI'NDA BÜYÜK TEHLİKE 

Jandarma eşliğinde ikişerli gruplar halinde getirilen işçiler, "Direne direne kazanacağız", "İnşaat işçisi köle değildir", "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" sloganlarıyla adliyeye girdiler. Jandarmalar ise işçileri engellemek için ağızlarını kapatmaya çalıştı.

Sabahın erken saatlerinde ilk kararını açıklayan mahkeme, savcının adli kontrol şartıyla tahliyesini talep ettiği 15 işçi için aynı yönde karar verdi. İşçilerin, haftada iki gün karakola imza vermelerine hükmedildi.

Tutuklanan sendikacı ve işçilerin isimleri şöyle:

Akif Altınışık, Anıl Deniz Gider, Bilal Topcu, Birkan Topcu, Cihan Sarıbulak, Deniz Aslan, Fatih Mukan, Ferhat Uyar, Hasan Çetin Karkuş, İlker Kurt, Mehmet Celal Demir, Muhammet Yiğen, Murat Altuntaş, Musa Karakuş,  Selami Saribuğa, Mustafa Atay, Özkan Özkanlı, Ramazan Gözel, Rıdvan Günül, Servet Gözel, Teyip Kırğın, Uğur Karadaş, Yunus Özgür ve Yusuf Yılmaz. 

Tutuklama kararına sabaha kadar mahkeme önünde bekleyen işçi aileleri tepki gösterdi:

(HABER MERKEZİ)

 


 

Öne Çıkanlar