Brexit kararı sonrası İngiltere'de art arda istifalar

Brexit kararı sonrası İngiltere'de art arda istifalar
Brexit Bakanı, Kuzey İrlanda Bakanı ve İş ve Emeklilik Bakanı görevini bıraktı.

Avrupa Birliği ile İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkış (Brexit) konusunda uzlaşması ve kabinenin anlaşmayı kabul etmesinin ardından Brexit Bakanı Dominic Raab, Kuzey İrlanda'dan Sorumlu Devlet Bakanı Shailesh Vara ve İş ve Emeklilik Bakanı Esther McVey istifa ettiklerini açıkladı

İngiltere'nin AB'den ayrılması sürecini yöneten isim olan Dominic Raab, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklama ile görevinden istifa ettiğini duyurdu. Raab, paylaşımında "AB ile anlaşmamız için önerilen şartları destekleyemem" ifadesine yer verdi. Raab "Kuzey İrlanda için önerilen düzenleyici rejimin İngiltere'nin toprak bütünlüğü için gerçek bir tehdit teşkil ettiğine inanıyorum" dedi.

Kuzey İrlanda'dan Sorumlu Devlet Bakanı Shailesh Vara da sabah saatlerinde aynı gerekçe ile istifa etti. Kuzey İrlanda'dan Sorumlu Devlet Bakanı Shailesh Vara şu sözleri söyledi: "Bu anlaşma içinde hangi kelimeler kullanılırsa kullanılsın, İngiltere'yi AB zincirlerinden kurtulmuş, bağımsız ve egemen bir ülke yapmıyor."  Tüm bu gelişmelerin ardından İş ve Emeklilik Bakanı Esther McVey de istifa etti.

İngiliz kabinesinde gün içinde başka istifaların yaşanması bekleniyor. Temmuz ayında Brexit Bakanı David Davis ve Dışişleri Bakanı Boris Johnson, geçen cuma günü de Ulaştırmadan Sorumlu Devlet Bakanı Jo Jonson, Brexit gerekçesiyle istifa etmişti.

İLGİLİ HABER: BREXIT ANLAŞMASINDA TARİH BELLİ OLDU

İLGİLİ HABER: THERESA MAY, BREXIT İÇİN KABİNE DESTEĞİ ALDI

AB, BREXİT İÇİN TARİH VERDİ

Geçtiğimiz saatlerde AB, Brexit için tarih vermişti.  AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, "Brexit anlaşmasını tamamlamak ve resmi hale getirmek için 25 Kasım'da AB Liderler Zirvesi yapılacak" demişti.

İngiltere 23 Haziran 2016'da yapılan referandumla AB'den ayrılma kararı almıştı. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar