Soylu'dan HDP'lilere: Sizi yürüten adam değildir

Soylu'dan HDP'lilere: Sizi yürüten adam değildir
HDP, Leyla Güven'in açlık grevinin 100. gününde 15 kentten Diyarbakır'a yürümeye hazırlanıyor.

HDP, Leyla Güven’in açlık grevinin 100’üncü günü olan 15 Şubat’ta Diyarbakır’da olunacak şekilde bölgedeki 15 farklı kentten yürüyüşler düzenleneceğini açıklamıştı. Hakkari, Van, Kars, Iğdır, Bitlis, Ağrı, Muş, Şırnak, Mardin, Siirt, Batman, Dersim, Bingöl, Antep ve Urfa’dan olmak üzere 7 ayrı koldan gerçekleştirilecek yürüyüşler, Güven’in Diyarbakır’daki evinin önünde sona erecek.

HDP'lilerin hazırlandığı bir diğer eylem ise yarın İstanbul'da. Saat 11.00'de Taksim Hill Otel'de buluşacak HDP milletvekilleri tecrite karşı yürüyüş düzenleyecek.

İLGİLİ HABER: 100. GÜNDE 15 KENTTEN LEYLA GÜVEN'E YÜRÜYÜŞ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün yaptığı açıklamada "Şimdi 'Apo' içeride diye güya milletvekilleri yürüyüş yapacaklarmış sağda solda. Sizi yürüten adam değildir" diye konuştu.

'FETÖ’ye yönelik büyük bir operasyon hazırlığında olduklarını belirten Soylu, "Akıllarını başlarından almazsak namerdiz. Onların yaptıkları hileleri şeytanlar yapmaz. Onları kazıyıp atmadıkça, bazıları acıyorlar, ben de acıyanlara acıyorum. Bir sapığın peşine takılıp gitmek, bütün bu anlayışı gördükten sonra hâlâ orada ısrar etmek bu suçun ortağı olmaktan başka bir şey değildir. Gereğini yerine getireceğiz, bunları kazıyıp bitireceğiz bu ülkeden" dedi.

Öne Çıkanlar