Trump, Pompeo'yu Suudi Arabistan'a gönderiyor

Trump, Pompeo'yu Suudi Arabistan'a gönderiyor
Trump, kralı eleştiren Kaşıkçı'nın ortadan kaybolmasıyla ilgili ABD kamuoyundaki suçlamaların odağına yerleşti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, 2 Ekim'de Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğu'na giren ve bir daha haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayını ele almak üzere Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu Suudi Arabistan'a gönderiyor.

Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a tam destek vermesiyle dikkat çeken Donald Trump, kralı eleştiren Kaşıkçı'nın ortadan kaybolmasıyla ilgili ABD kamuoyundaki suçlamaların da odağına yerleşti.

Tepkiler, sorular ve Riyad'a yönelik yaptırım talepleriyle karşılaşan Trump, Kaşıkçı vakasıyla ilgili görüşmeler yürütmek üzere Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu derhal Suudi Arabistan'a göndereceğini açıkladı.

İLGİLİ HABER: CNN: KAŞIKÇI CİNAYETİNDE MÜCADELE VE DARP VAR, KAYITLAR ŞOKE EDİCİ

İLGİLİ HABER: 'KAŞIKÇI'NIN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ KANITLAYAN SES VE GÖRÜNTÜ KAYDI VAR

İLGİLİ HABER: 'CEMAL KAŞIKÇI'NIN KARDEŞİ CİDDE'DE ÖLDÜRÜLDÜ' İDDİASI

İLGİLİ HABER: TRUMP: SUUDİLERE SİLAH SATIŞINDAN VAZGEÇEMEYİZ

İLGİLİ HABER: CEMAL KAŞIKÇI OLAYINI AKILLI SAAT ÇÖZEBİLİR

Suudi Kralı Selman'la telefonda görüştüğünü ve Selman'ın Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla herhangi bir ilgisi olduğunu yalanladığını aktaran Trump, Twitter'dan şu paylaşımı yaptı:

"Suudi Kralı ile demin konuştum; kendisi, 'Suudi Arabistanlı vatandaşımızın' başına her ne geldiyse herhangi bir bilgisi olduğunu yalanlıyor. Bir yanıt bulabilmek için Türkiye ile yakın şekilde çalıştıklarını söylüyor." (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar