'Erdoğan kaç yaşında emekli olduysa herkes o yaşta emekli olsun'

'Erdoğan kaç yaşında emekli olduysa herkes o yaşta emekli olsun'
Erkan Baş, emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetinin giderilmesine ilişkin önergenin görüşülmesi sırasında dikkat çeken bir öneride bulundu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetinin giderilmesi için hazırladığı kanun teklifinin doğrudan Genel Kurul gündemine alınmasını istedi.

Ancak HDP, CHP ve İYİ Parti’nin desteğine rağmen AKP karşı çıktı, MHP ise çekimser kalınca öneri reddedildi.

Görüşmeler sırasında dikkat çeken konuşmalar yapıldı. O konuşmalardan biri de Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'tan geldi. Baş "Tayyip Erdoğan kaç yaşında emekli olduysa herkes o yaşta emekli olsun" dedi. Erdoğan 46 yaşında emekli oldu.

"ERDOĞAN KAÇ YAŞINDA EMEKLİ OLDUYSA HERKES O YAŞTA EMEKLİ OLSUN"

Baş, emeklilik konusundaki önerisini şu sözlerle dile getirdi:

Değerli arkadaşlar ben 6 aydır bu parlamentoda çalışıyorum. Maalesef tüm engelleme girişimlerime karşı defalarca kez patronların para babalarının istediği yasalar bu parlamentodan çıktı. Maalesef tüm engelleme çabalarımıza rağmen Saray'ın ihtiyaçlarını gören her yasa büyük bir hızla bu parlamentodan çıktı.

Ben, Niğde milletvekilimizin verdiği bu önergenin parlamentoda bulunan tüm arkadaşlarımız için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Tüm arkadaşlarımız yıllarca bu ülke için emeğiyle alın teriyle çalışan her türlü vatandaşlık sorumluluğunu yerine getiren ve sadece alın terinin emeğinin karşılığını hakkını isteyen insanlarımızın bu talebini karşılaması gerektiğini düşünüyorum.

Mevcut yürürlükteki yasa bir emeklilik yasası değildir. Bu yasa insanlara emekli olmadan, ölün, mezarda emekli olun yasasıdır. Ne mutlu bize ki bundan bu ülke insanlarını kurtarma şansımız vardır. Gelin bu yasaya evet diyin, Tayyip Erdoğan kaç yaşında emekli olduysa herkes o yaşta emekli olsun.

ERDOĞAN 46 YAŞINDA SSK'DEN EMEKLİ OLDU

İddialara göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 3 Mart 2000’de emeklilik başvurusu yaptı, 1 Nisan 2000’den itibaren 46 yaşında emekli maaşı almaya başladı.

52 YAŞINDA EMEKLİ SANDIĞI'NDAN EMEKLİ OLDU

Ardından milletvekili ve Başbakan olan Erdoğan, emekliliğini dondurduktan 2 yıl sonra ise Emekli Sandığı’na yaşlılık maaşı talebinde bulundu. Erdoğan 2006’da, yani 52 yaşından itibaren de Emekli Sandığı’nın 1. derece 4. kademesinden emekli oldu. (POLİTİKA SERVİSİ)

 

Öne Çıkanlar