Bakan Dönmez: Türkiye’de bir gaz merkezi oluşturmanın adımlarını atıyoruz

Bakan Dönmez: Türkiye’de bir gaz merkezi oluşturmanın adımlarını atıyoruz
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Türkiye’nin enerjide bağımsız hale geleceğini söyledi. Dönmez, Türkiye’de bir gaz merkezi oluşturacaklarını aktardı.

Artı Gerçek-Ardahan Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen ‘2023’e Doğru Şehir Buluşmaları’ programında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez konuştu. Dönmez, "Türkiye'de bir gaz merkezi oluşturmanın adımlarını atıyoruz. Yıl sonuna kadar yol haritamızı netleştireceğiz" dedi.

‘ÜRETİME GEÇİRMEYLE ALAKALI PROJELERE HIZ VERİYORUZ’

Türkiye’nin enerjide bağımsız hal geleceğini söyleyen Bakan Dönmez, “Sayın Cumhurbaşkanımız 28 Ekim’de biliyorsunuz Türkiye’nin Yüzyılı vizyonunu tüm ulusumuzla, halkımızla paylaşmıştı. Türkiye’nin yüzyılını birlikte inşa edeceğiz. Türkiye enerjide bağımsız hale gelecek. Enerjide bağımsız hale getirmek için kendi kaynaklarımızı arama, üretime geçirmeyle alakalı projelere hız veriyoruz” diye konuştu.

‘Cumhuriyetin 100 yılında keşfin ateşiyle aydınlanacağız’ diyen Bakan Dönmez şunları söyledi:

“Bu kapsamda yıllarca ihmal edilmiş, aranmamış hem kara hem de denizdeki alanları aramaya başladık. Rabbim de yüzümüze güldü. Artık meyvelerini toplama zamanı yavaş yavaş yaklaşıyor. İnşallah önümüzdeki yıl Cumhuriyetin 100 yılında keşfin ateşiyle aydınlanacağız. Oradan çıkan gazı Ardahan da Kars da Edirne de kullanmaya başlayacak.”

‘YIL SONUNA KADAR YOL HARİTAMIZI NETLEŞTİRECEĞİZ’

‘Üzerinde hassasiyetle çalıştıkları bir konunun da Türkiye’nin bölgesinde bir enerji merkezi olma stratejisini hayata geçirdiklerini’ anlatan Dönmez konuşmasına şöyle devam etti:

“Bunu artık sadece biz söylemiyoruz. Bölgemizde kaynak ülke olan ülkelerin liderleri, bu enerjiyi, doğalgazı talep eden ülkelerin yetkilileri ifade etmeye başladı. Önümüzdeki yıldan itibaren çalışmalarımızı tamamlayacağız. Türkiye’de bir gaz merkezi oluşturmanın adımlarını atıyoruz. Yıl sonuna kadar yol haritamızı netleştireceğiz. Hem kaynak ülkeleri hem de doğalgaza talip olan ülkeleri bir masa etrafında toplayarak stratejiyi netleştirmek istiyoruz. Tüm paydaşlarımızla birlikte hareket etmek arzusundayız.”

PUTİN: TÜRKİYE’DE BİR GAZ MERKEZİ KURABİLİRİZ

Kazakistan'ın başkenti Astana'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede dile getirdiği, “Türkiye’de büyük bir ikmal merkezi kurabiliriz” önerisini tekrarlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 31 Ekim’de yaptığı açıklamada “Çok hızlı bir şekilde Türkiye’de bir gaz merkezi kurabiliriz” ifadelerini kullanmıştı.(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar