Bakan Nebati: Enflasyon hızlı şekilde düşmeye başlayacak

Bakan Nebati: Enflasyon hızlı şekilde düşmeye başlayacak
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun aralık ayından itibaren baz etkisiyle de olsa hızlı şekilde düşmeye başlayacağını öne sürdü. Nebati iddialı bir hedef de ortaya koydu: "Tek rakamlı enflasyonu yakalayacağız."

Artı Gerçek - Dolar haftayı 18,61 liradan kapatırken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kur korumalı mevduatla dövizdeki 'oynaklığı' minimum seviyeye indirdiklerini iddia etti. Ekonomide öngörülebilirliğin arttığı, insanların hesap ve kitabını çok rahat şekilde yapabildiği bir dönemde olduklarını söyleyen Nebati, enflasyon için de tek haneli rakamların görüleceğini ifade etti.

'2023'e Doğru Şehir Buluşmaları' kapsamında Kastamonu Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi'nde basın toplantısı düzenleyen Nebati, işyerleri kapanmadan, insanların işlerini kaybetmeden enflasyonu düşüreceklerini anlattı. "Enflasyon aralık ayından itibaren uzun süredir söylediğimiz gibi baz etkisiyle de olsa hızlı şekilde düşmeye başlayacak ve hedefimiz olan tek rakamlı enflasyonu yakalayacağız" diyen Nebati, şunları söyledi: "Tüm dar gelirli, sabit gelirli başta olmak üzere toplumun en fazla enflasyondan etkilenen kesimlerinin mutlak suretle attığımız ve atacağımız adımlarla daha rahat hayat sürdüreceklerinin Cumhurbaşkanı'mızın önderliğinde 20 yıldır yapmış olduğumuz politikalarla uygulamalarla bundan sonrada devam ettireceğimizi ifade ediyorum." (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar