Bir tarafta protesto bir tarafta ıstakoz

Bir tarafta protesto bir tarafta ıstakoz
G20 Zirvesi'ne protestocular ile polis arasında yaşanan çatışmalar damgasının vururken, Merkel'in ev sahipliğinde konuklara verilen özel yemekte yok yoktu.

EKONOMİ - Almanya'nın Hamburg kentinde dün başlayan G20 zirvesi son gününe girerken, gece boyunca protestocular ve polis arasında yaşanan çatışmalar da zirveye damgasını vurdu. 10 bine yakın protestocunun katılımı raporlanırken, Hamburg'da barikatlar ateşe verildi, polis evlere baskın düzenledi. 200'e yakın polis yaralandı. Dün akşam saatlerinde göstericiler, Sternschanze bölgesini işgal etti. Schulterblatt ve Susannenstr caddelerinde 19.00 gibi başlayan gösterilerin boyutu şiddetini arttırdı. Başka semtlerdeki göstericilerin de olay yerine gelmesiyle sayıları 10 bine yaklaşan göstericiler, caddeleri ateşe verdi.

Ülkede kapitalizm ve düzen karşıtı grupların gösterileri devam ederken ve yüzlerce insan gözaltına alınırken, Almanya Başbakanı Angela Merkel ev sahipliğinde gerçekleşen dünyanın zirvesi, farklı mutfaklardan yemeklerin tadına baktı. Aralarında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da olduğu yemekte menüde her zevke göre yemek vardı. Liderlerin sosyalleştiği masada füme balık, çorba, peynir, fricassee tavuk, ıstakoz ve siyah pirinç vardı. Tatlı olarak meyve ikram edilirken yemekten sonra Elbphilarmonie konser salonunda dinleti gerçekleşti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar