Memur ve emekli maaşında enflasyon farkı yüzde kaç oldu?

Memur ve emekli maaşında enflasyon farkı yüzde kaç oldu?
TÜİK'in ekim ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte, ocak ayında memur ve emekli maaşına yapılacak zam oranı da şekillenmeye başladı. Seçim öncesi enflasyon farkının üzerine refah payı da eklenmesi bekleniyor.

Artı Gerçek - Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, resmi enflasyon ekimde aylık yüzde 3,54'lük artışla yüzde 85,51 oldu. Böylelikle yılın ikinci yarısının ilk dört ayında (temmuz, ağustos, eylül ve ekim) oluşan enflasyon farkı yüzde 10,84 oldu.

Enflasyonun aynı ivmeyle devam etmesi halinde, son iki aylık farkın da eklenmesiyle SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yapılması gereken zam oranı yüzde 17 civarında olacak. Ancak seçim sürecine girilmiş olması nedeniyle enflasyon farkının üzerine refah payının da eklenmesiyle bu oranın yüzde 25'den az olmaması bekleniyor.

Öte yandan memur ve memur emeklileri için yüzde 7'lik toplu sözleşme zammına ek olarak 4 aylık süreçteki enflasyon farkıyla yüzde 11,84 oran oluştu. Kalan iki aydaki farkın da eklenmesiyle memur ve memur emeklileri için en az yüzde 18 zam yapılması bekleniyor. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar