Merkez'den bankalara 'kararlıyız' mesajı

Merkez'den bankalara 'kararlıyız' mesajı
Banka CEO'larıyla görüşen Merkez Bankası yönetimi, eleştirilere neden olan ekonomi politikaları konusunda kararlı oldukları mesajını verdi. Merkez'in enflasyonun da yükselmesine neden olan faiz politikası eleştirilere neden oluyor.

Artı Gerçek - Merkez Bankası, banka genel müdürleriyle ayrı ayrı yürüttüğü görüşmelere devam ediyor. Reuters'a bilgi veren iki bankacılık kaynağı, aralarında İş Bankası'nın yer aldığı bazı bankaların üst yönetiminin, Merkez Bankası'yla görüştüğünü ve toplantıların bugün de devam ettiğini söyledi.

Toplantılara bankalardan genel müdür ve genel müdür yardımcıları düzeyinde katılım gerçekleşiyor.

Bir bankacılık kaynağı görüşmelerde son dönemde tartışma konusu olan regülasyonlarla ilgili karşılıklı görüşlerinin paylaşıldığı bilgisini verirken, bir diğer kaynak da bu politikalara ilişkin, "TCMB kararlı şekilde devam edeceği mesajını veriyor" dedi.

KREDİ POLİTİKASINA DEVAM

İkinci kaynak ayrıca, TCMB'nin "kaynakların sürdürülebilir ekonomik faaliyetin ihtiyaç duyduğu alanlara yönelmesi yönünde oluşan politikalara devam edilecek" ve "yatırım, istihdam, katma değerli üretim ve ihracatı artırıcı selektif kredi anlayışı kuvvetlendirilerek devam edecek" mesajını da toplantılarda verdiğini söyledi.

Merkez Bankası'nın attığı adımlara yönelik eleştirilere şirketlerin ardından son dönemde bankalar da katıldı. Son olarak İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, bankaların ekonomi modelini baltalayan aktörler gibi gösterilmesine isyan ettiğini belirterek, bankaların regülasyonlarla hükümetin ekonomi politikalarında odaklandıkları sektörleri bile destekleyemez hale geldiğini söylemişti. Aran, kredilerin erişilemez hale geldiği eleştirisinde de bulunmuştu.

Öne Çıkanlar