Nebati: Ülkemizi enflasyon belasından kalıcı olarak kurtaracağız

Nebati: Ülkemizi enflasyon belasından kalıcı olarak kurtaracağız
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, enflasyonda kalıcı düşüşü sağlamak için çalıştıklarını belirterek "Ülkemizi enflasyon belasından kalıcı olarak kurtaracağız" dedi.

Artı Gerçek- Anadolu Ajansı'nın Global İletişim Ortağı olduğu MÜSİAD EXPO 2022 Ticaret Fuarı, TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, küresel ekonominin bugün zorlu bir dönemeçten geçtiğini belirterek, Türkiye'nin ise tüm küresel sarsıntılara rağmen tehditleri fırsata çevirdiğini ve başarıyla ilerlediğini savundu.

'BÜYÜMEMİZ SAĞLIKLI BİR TEMEL ÜZERİNDE'

Sputnik'te yer alan habere göre, Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında atılan adımlarla güçlü, dengeli ve istikrarlı büyüme trendinin tüm küresel çalkantılara rağmen 2022 yılının ilk yarısında da devam ederek yüzde 7.5 büyüme sağlandığını vurgulayan Nebati, "8 çeyrektir pozitif büyüme kaydeden ekonomimizde makine ve teçhizat yatırımları da 11 çeyrekten bu yana kesintisiz artmaya devam ediyor. Bu durum, büyümemizin sağlıklı bir temel üzerine inşa edildiğini açıkça ortaya koymaktadır" dedi.

'MÜCADELEMİZ TEK HANELİ RAKAMLARA DÜŞENE DEK SÜRECEK'

Enflasyon konusuna da değinen Nebati, olumsuz küresel gelişmelere ek olarak, özellikle geçen yıl döviz kurunda yaşanan gelişmelerin ve enflasyon beklentilerinin kötüleşmesinin, Türkiye'de enflasyonun yüksek seviyelere çıkmasında etkili olduğunu savundu.

'YÜKSEK ENFLASYONUN SEBEP OLDUĞU TÜM SORUNLARIN FARKINDAYIZ'

Enflasyonla mücadelemizi tek haneli rakamlara düşürene kadar sürdürmeye devam edeceğiz, bunda kesin kararlıyız. İlgili tüm kurumlarla yoğun koordinasyonumuzu sürdürüyor, enflasyonda kalıcı düşüşü sağlamak için adımlar atmaya devam ediyoruz. Bu çerçevede, finansal istikrarı güçlendirmeye yönelik attığımız adımlar başta olmak üzere aldığımız kapsayıcı tedbirler sayesinde küresel fiyatlarda yaşanacak normalleşme ve beklentilerdeki iyileşmenin de olumlu katkısıyla ülkemizi enflasyon belasından kalıcı olarak kurtaracağız. Öte yandan, vatandaşlarımızı fiyat artışlarından korumak hedefiyle ücret artışlarını enflasyonun üzerinde gerçekleştiriyor, kapsamlı destek paketlerimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya devam ediyoruz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar