Net kârı ilk çeyrekte yüzde 55 azalan Tesla, binlerce çalışanı işten çıkarıyor

Net kârı ilk çeyrekte yüzde 55 azalan Tesla, binlerce çalışanı işten çıkarıyor
Dünyanın en zenginleri listesinin tepelerinden inmeyen Elon Musk'ın elektrikli araç şirketi, ABD'de en az 6000 çalışanını işten çıkaracak. İlk çeyrekte net kârı yarıya inen Tesla'nın yeni modeller 'müjdelemesi' ise hisse senetlerinin belini doğrulttu.

Artı Gerçek - ABD'li yüksek teknoloji devi Elon Musk'ın elektrikli araç üreten şirketi Tesla, küresel çapta satışlardaki düşüşün ardından, Teksas ve Kaliforniya eyaletlerinde binlerce, Almanya'da yüzlerce çalışanını işten çıkaracağını açıkladı.

Teksas'ta 2700, Kaliforniya'da 3300, Almanya'da 400 çalışanını işten çıkaracağını duyuran şirketin net kârı, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 55 düştü. Ancak fiyat indirimlerine gitmesi sonrası yeni modeller tanıtacağını açıklayan Tesla'nın hisse değerleri, düşüşten yükselişe geçti.

İLK ÇEYREKTE SADECE 1.1 MİLYAR DOLAR KÂR

Tesla'nın 2023'ün ilk çeyreğinde 23.3 milyar dolar olan geliri, 2024'ün ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 9 azalarak 21.3 milyar dolara geriledi.

Elektrikli otomobil üreticisinin net kârı da bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 55 azaldı. Geçen yılın aynı döneminde 2.5 milyar dolar olan net kâr, bu dönem 1.1 milyar dolara düştü.

ÇİN'LE REKABET ZORLAŞIYOR

Düşen talep ve Çin'den ucuz ithalattan kaynaklanan rekabetten zarar gören Tesla'nın yüzde 43 oranında düşen hisse senedi fiyatı, yine ucuz olması beklenen yeni modellerin lansmanını öne çekme kararının ardından yükseldi. Mesai sonrası işlemlerde hisseler yüzde 13 arttı. (BBC, Fox, AA, Dış Haberler)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar