Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel sordu: Hani emeklilere indirimler nerede?

Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel sordu: Hani emeklilere indirimler nerede?
Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel, hükümetin seçim öncesi emeklilere çeşitli alanlarda indirimler sağlanacağı vaadini hatırlattı. Tezel "Hani yemediler diye emeklilere büyük indirim diye yuttururuz dediğiniz indirimler nerede?" diye sordu.

Artı Gerçek - Hükümet, 2024'ü 'Emekliler Yılı' ilan etti ancak aradan geçen üç ayda bir adım atılmadığı gibi milyonlarca emekli 10 bin lira maaşla yaşam savaşı veriyor.

Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın çeşitli alanlarda emeklilere indirimler sağlanacağı vaadini hatırlattı. Tezel "Hani yemediler diye emeklilere büyük indirim diye yuttururuz dediğiniz indirimler nerede?" diye sordu.

IŞIKHAN NE DEMİŞTİ?

Bakan Işıkhan, Emekliler Yılı dolayısıyla emeklilerin yararlanacağı indirimler yapacaklarını söylemişti. Işıkhan, konuya ilişkin şu açıklamayı yapmıştı:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın koordinasyonunda, 2024 yılı boyunca emeklilerimizin yaşam kalitesini artırmak, sağlıktan ulaşıma, sosyal imkanlardan kültürel faaliyetlere kadar geniş bir yelpazede haklarını genişletmek ve onlara özel hizmetler sunmak amacıyla çalışmalar başlatacağız.

Emeklilerimizin yaşam kalitesini artıracak, fiziksel ve ruhsal sağlık, sosyal ve kültürel yönden zenginleştirecek birçok çalışmayı, Emekliler Yılı kapsamında hayata geçiriyoruz. PTT AVM’de, Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde, Türk Hava Yolları’nda, TCDD’de, GSM operatörlerinde, sinema ve tiyatrolarda, PTT Kargo’da emeklilere özel indirimler ve kampanyalar başlatacağız. Ayrıca Türkiye’nin önde gelen zincir marketlerinde ve giyim mağazalarında da emekli vatandaşlarımıza özel indirimler sağlayacağız. Belediyeler Birliği ile protokol yaparak emeklilerimizin Kültür Turlarıyla ücretsiz olarak Türkiye’yi şehir şehir dolaşmalarının temellerini atacağız." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar