Trump Fed'in ensesinde: Faizler çok yüksek

Trump Fed'in ensesinde: Faizler çok yüksek
Trump'ın Fed'e yönelik eleştirileri hız kesmiyor. Önce 'Fed beni dinlemedi hata yaptı. Fed bizim için çok yıkıcı' diyen Trump, Twitter'dan eleştirilerini sürdürdü.

ARTI GERÇEK - ABD Başkanı Donald Trump, CNBC televizyonuna yaptığı değerlendirmede, "Fed beni dinlemedi, hata yaptı" demiş, Fed'in faiz indirmediğini söyleyen ABD Başkanı, "Fed bizim için çok yıkıcı" diye eklemişti.

ABD'nin Çin ile ekonomik ilişkilerine değinen Trump, Fed'in aralık ayında faiz artırarak hata yaptığı söyledi. "Çin yıllardan beri para birimini devalüe ediyor. Bu onlara devasa bir rekabet avantajı sağlıyor. Bizim böyle bir avantajımız yok, çünkü faizleri düşürmeyen bir Fed var. Şi Cinping Çin Merkez Bankası’nı yönetiyor, ne isterse yapıyor. Fed bizim için çok yıkıcı" diyen Trump, "Adil bir oyun alanı ortaya koymamız gerekli, ancak Fed bize çok fazla zarar veriyor" açıklamasını yaptı.

Ardından Trump, Twitter üzerinden ekonomiye ilişkin çeşitli değerlendirmelerde bulundu, Fed'e yönelik eleştirilerine burada da devam etti. Trump, uyguladığı para politikası için ABD Merkez Bankası'nı hedef almayı sürdürdü.

Trump, Avrupa'yı Euro Bölgesi ortak para birimi euroyu devalüe etmekle suçladı ve uyguladığı para politikası için Fed' hedef aldı.

Trump, ABD'de enflasyonun çok düşük olduğunu ve "bunun güzel bir şey olduğunu" belirtti.

Trump, "Euro ve diğer para birimleri ABD doları karşısında devalüe edilmiş durumdalar, bu ABD'yi çok dezavantajlı bir duruma sokuyor" dedi. Trump ayrıca Fed'i ABD'de faiz oranlarını çok fazla yükseltmekle suçladı.

Öte yandan, Morgan Stanley’in hisse senedi stratejisti Michael Wilson, Fed’in temmuz ayında faiz indirimi yapabileceğini belirtti. Wilson, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) temmuz ayında faiz indirimine gidebileceğini, ancak bu indirimin ekonomide yavaşlamayı veya resesyonu durduramayabileceği uyarısı yaptı.

CNBC’nin haberine göre, "Ekonomi halen bazı çok ciddi makro risklerle karşı karşıya" diye konuşan Wilson, zayıf istihdam verisi, düşük enflasyon ve tırmanan ticari gerilimleri bu risklere örnek olarak gösterdi ve ekledi:

"Fed faiz indirimi çok geç kalmış olabilir. Fed’in yaz aylarında para politikasını gevşetmesi ekonomiyi yavaşlamadan kurtarmaz. Düşen enflasyon oranı ve yüzde 2 hedefine ulaşamama ile ticari gerilimlerin bir araya gelmesi iş dünyası güveni üzerinde baskı yaratıyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar