TÜİK’in ENAG’a açtığı 'itibar' davası reddedildi

TÜİK’in ENAG’a açtığı 'itibar' davası reddedildi
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), 'itibarını zedelediği' iddiasıyla Enflasyon Araştırma Grubu'na (ENAG) açtığı dava, mahkeme tarafından reddedildi. Prof. Dr. Veysel Ulusoy "ENAG susturulamadı" dedi.

Artı Gerçek - TÜİK'in, akademisyen ve ekonomistlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu'na (ENAG) açtığı davanın ilk duruşması bugün Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya TÜİK adına Avukat Demet Filoğlu ile ENAG yöneticisi Prof. Dr. Veysel Ulusoy katıldı. Duruşmada söz alan Ulusoy, ENAG’ın ülke yararı için çalıştığını, açıkladığı verilerin bilimsel olduğunu söyledi.

ULUSOY: ENAG TOPLUMSAL FAYDA SAĞLIYOR

TÜİK ile rekabet içinde olmadıklarını vurgulayan Ulusoy, mahkemede şu bilgilendirmeyi yaptı: "ENAG, günlük olarak enflasyonu ölçüyor, TÜİK ise ayda üç kez piyasa araştırması ile hesap yapıyor. Aradaki fark bundan kaynaklanmış olabilir. Esasında ENAG bir kamu malı niteliği ile toplumsal faydayı yukarılara taşımış ve 20 yılda ilk kez asgari ücrete ara zam yapılmıştır. Bu zammın bir nedeni de ENAG’ın yaptığı hesaplamalardır” dedi. Cumhuriyet'in haberine göre, TÜİK'in avukatı Filoğlu ise iddianamede istemlerinin dışında ek bir şey söylemeyeceklerini aktardı.

Duruşma hakimi de, TÜİK’in açmak istediği davanın reddine karar vererek duruşmayı sonlandırdı.

TÜİK, Enflasyon Araştırma Grubu'nun yöneticisi Prof. Dr. Veysel Ulusoy hakkında dava açarak, ENAG’ın verilerinin yayınlanmaması için ihtiyati tedbir talebinde bulunmuştu.

Öne Çıkanlar