TÜSİAD 'kaygılıyız' dedi, Çelik TÜSİAD'ı eleştirdi

TÜSİAD 'kaygılıyız' dedi, Çelik TÜSİAD'ı eleştirdi
YSK'nin İstanbul seçimlerine ilişkin kararı sonrası TÜSİAD, 'Kaygılıyız' açıklaması yaptı. AKP Sözcüsü Çelik, 'TÜSİAD sürekli kaygılanmakla meşgul' dedi.

ARTI GERÇEK - Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul’da seçimlerin tekrarlanmasına yönelik kararını sosyal medya hesabından kısa açıklama ile değerlendirdi.

TÜSİAD, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "31 Mart yerel seçim sonuçları açıklanmadan evvel vurgulamış olduğumuz gibi, kapsamlı bir ekonomik ve demokratik reform gündemine odaklanmamız gereken bu dönemde, seçim ortamına geri dönmek kaygı vericidir" ifadelerine yer verdi.

TÜSİAD'ın açıklamasına cevap AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine yönelik kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çelik, "TÜSİAD, YSK'nın yetkilerine sahip bir kurum değil fakat TÜSİAD sürekli kaygılanmakla meşgul bir kurum. Her ne siyasi tartışma olsa kutuplaşmaktan, kaygıdan bahsediyor. Türkiye hem İstanbul seçimini yapabilecek hem reform sürecine odaklanabilecek hem ekonomiyle hem demokratikleşmeyle ilgili süreçleri güçlü bir şekilde ilerletebilecek bir ülke" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar