Yörsan Gıda’nın ana hissedarı için iflas davası

Yörsan Gıda’nın ana hissedarı için iflas davası
Konkordato isteyen Yörsan'ın ana hissedarı Dairy Fresh Süt Ürünleri iflasını istedi. Yörsan’ın yüzde 96'sı Dubaili Abraaj Grubu kontrolündeki bu şirkete ait...

Süt ve süt ürünleri sektöründe yarım asrı deviren Yörsan Gıda için konkordato talebinin ardından geçtiğimiz günlerde mahkeme tarafından bir yıllık kesin mühlet kararı vermişti. Bu sefer Yörsan Gıda’nın Dubaili ana hissedarı için iflas davası açıldı.

Bunun ticaret hukukunun şirketler için getirdiği yasal yükümlülük olduğu belirtildi. İstanbul Anadolu 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde açılan dosyada duruşma günü 22 Mayıs 2019 tarihinde görülecek. Yörsan'ın yüzde 96 hissesi Dubaili Abraaj Grubu'nun kontrolündeki Dairy Fresh Süt Ürünleri Ve Gıda Yatırımları San. Ve Tic. AŞ'ye ait.

YORSAN GIDA'NIN KONKORDATO TALEBİNE ONAY

'YÖRSAN'IN ÜRETİCİYE BORCUNU DEVLET ÖDESİN'

YASAL YÜKÜMLÜLÜK

Sözcü gazetesinin konuya yakın kaynaklardan aldığı bilgilere göre, İstanbul Anadolu 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde açılan davanın ticaret hukukunun şirketler için getirdiği yasal yükümlülük olduğu ve şirketin kendisinin iflasını istediği belirtildi. Ayrıca bu durumun Yörsan’ın konkordato sürecini ve faaliyetlerini etkilemeyeceği belirtildi.

YARIM ASRI DEVİRDİ

İstanbul Sanayi Odası'nın her yıl açıkladığı "En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu" listesine de giren Yörsan'ın temeli 1964 yılında Yörükler Gıda Limited Şirketi olarak atıldı. 1984 yılında Türkiye'nin ilk beyaz peynir fabrikasını kuran Yörsan, dört yıl önce özel sermaye fonu Dubai merkezli Abraaj Group'a satıldı.

ÇOĞUNLUK HİSSE ABRAAJ'A AİT 

Ocak 2018 tarihli Ticaret Sicil Gazetesi'ne göre Yörsan'ın yüzde 96 hissesi Abraaj Grubu'nun kontrolündeki Dairy Fresh Süt Ürünleri Ve Gıda Yatırımları San. Ve Tic. AŞ'ye, kalan hisse ise Yörsan'ın üç kurucu kurucusundan biri olan Şerafettin Yörük'e ait.

Şerafettin Yörük ile Abraaj'ın davalık oldukları da geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Bloomberg'in üç ay önceki haberine göre Yörük, "adil olmayan sermaye artırımlarıyla şirketteki hisselerinin yüzde 20'den yüzde 3'e inmesine neden olunduğu" gerekçesi ile yargı yoluna gitmişti. (EKONOMİ SERVİSİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar