31 Mart sloganı güncellendi: İmamoğlu varsa umut var

31 Mart sloganı güncellendi: İmamoğlu varsa umut var
İmamoğlu seçim çalışmalarına yaptığı tanıtım toplantısıyla başladı. 31 Mart'ta kullanılan 'İmamoğlu varsa çözüm var' sloganı, 'İmamoğlu varsa umut var' oldu.

Rıfat DOĞAN


ARTI GERÇEK - CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu 23 Haziran seçim çalışmalarına bugün itibariyla başladı. İstanbul'da AKP döneminde yapılan israfların anlatıldığı toplantıda çoşku üst düzeydeydi.

Şişli'de bulunan bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısına CHP milletvekilleri, PM üyeleri ve belediye başkanlarının yanı sıra İYİ Parti yöneticileri ile eski milletvekilleri, eski bakanar ve sanatçılar da katıldı.

Ekrem İmamoğlu salona girdiği sırada büyük bir alkış koptu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra törene geçildi.

CHP'NİN ANA STRATEJİSİ: YSK'NİN HUKUKSUZ KARARI VE İSRAF ANLATILACAK

Tanıtım toplantısında seçim çalışmalarında kullanılmak üzere iki broşür dağıtıldı. '16 milyon İstanbullunun iradesi nasıl gasp edildi?' başlıklı broşürde, YSK'nin iptal kararındaki hukuksuzluklar dile getirildi. İkinci broşürde İstanbul'da AKP döneminde yapılan harcamaların nasıl israfa yol açtığı sayısal verilerle sunuldu ve bu israf düzenin değişeceği vurgusu yer aldı.

'İsraf düzenini değiştireceğiz' broşüründe "Gıdaya harcanan parayı azaltacağız, halk süt, kent lokantaları, ulaşıma harcanan parayı azaltacağız, eğitime harcanan parayı azaltacağız ve metro yatırımlarına öncelik vereceğiz" vaatleri sıralandı.

31 MART SLOGANI DEĞİŞTİ

Salonda dikkat çeken başka bir değişiklik ise 31 Mart'tan önce kullanılan 'İmamoğlu varsa çözüm var' sloganının 'İmamoğlu varsa umut var' olarak değiştirilmesiydi.

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen İmamoğlu'nun kendine güvenen, umutlu ve seçimi yeniden kazanacaklarına dair kararlı tutumu sözlerine de yansıdı. YSK'nin seçimi iptal ettiği gece Beylikdüzü'nde yaptığı konuşmasında sık sık yumruğunu kaldıran İmamoğlu, bu konuşmasında dinleyicilere "Umutlu olun, en karanlıkta bile aydınlığı görmenin adı umuttur" diye seslendi.

İmamoğlu konuşmasının önemli bir bölümünde seçim çalışmasını kavgadan uzak, kucaklayan, anlayışlı bir uslüple yapacaklarını anlattı. Konuşmasını iki bölüme ayıran İmamoğlu, ilk bölümde 23 Haziran seçimlerini ele alırken, ikinci bölümde yapılan israfı sayısal verilerle gösterip, kendi dönemlerinde neler yapacaklarını sıraladı.

'SEÇMEN İKTİDARA MESAJ VERDİ ANCAK İKTİDAR ANLAMAMAK İÇİN DİRENİYOR'

Salon tamamıyla dolarken, yaklaşık 3 bin 500 kişiye seslenen İmamoğlu konuşmasının başında 31 Mart seçimlerinde iktidarın ana strateji olarak kullandığı beka söyleminin tutmadığının altını çizdi. Halkın sorunlarını çözen bir belediye başkanı istediği için kendisine oy verdiğini ve iktidara da "Rakip partileri düşman olarak görmekten vazgeç" şeklinde mesaj verdiğini dile getiren İmamoğlu, iktidarın bu mesajı halen anlamamak için direndiğini de sözlerine ekledi.

'AKP'NİN KAMPANYASINA SEÇMENİ DE İNANMIYOR'

AKP'nin seçim kampanyasına kendi seçmenin de inanmadığını, ayrıca AKP'li yöneticilerin yüz ifadelerine bakıldığında onların da inanmadığını belirten İmamoğlu, 3-4 yaşındaki çocukların videoları çekilerek o yaştaki çocukların bu yalana ortak edildiğini söyledi.

'ADALET SANDIĞI KURULACAK, SANDIKTAN HESAP PUSULASI ÇIKACAK'

31 Mart öncesinde 'kavga yok, herkes gülsün' şeklindeki tavırlarını 23 Haziran seçimlerinde de sürdüreceklerinin mesajını veren İmamoğlu, demokrasi vurgusu yaparak "23 Haziran'da sandıktan, demorkasiden başka bir yol olmadığını tüm Türkiye'ye göstereceğiz. 23 Haziran'da bayram yerine gider gibi sandığa gideceğiz" dedi. İmamoğlu kurulacak sandığın 'adalet sandığı' olacağına, sandıktan çıkacak pusulanın da oy pusulası değil 'hesap pusulası' olacağına dikkat çekti.

'UMUT' VURGUSU

'Umut' sözcüğüne sık sık vurgu yapan İmamoğlu, konuşmasının seçim stratejisi bölümünde "Bizim kampanyamızın stratejisini biz yazmıyoruz. Bizim stratejimizi İstanbullular yazıyor" sözleriyle İstanbul ittifakına işaret etti. İmamoğlu otobüsünün önüne gelerek 'her şey çok güzel olacak' diyen Berkay adlı çocuk ile 'Bu israf düzenine son ver' şeklindeki çağrının sahibi yaşlı amcayı hatırlattı ve "İstanbulluları dinliyor ve onların çizdiği yoldan ilerliyoruz" dedi.

KAMPANYANIN ÖNEMLİ AYAĞI 'İSRAF' SÖYLEMİ OLACAK

Kampanyanın önemli bir ayağı olacağı düşünülen 'israf' kavramını konuşmasında sık sık kullanan İmamoğlu, AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yapılmayan ya da uygulamaya geçirilmeyen projelere ayrılan paraları sayısal verileriyle gösterdi. 

İmamoğlu, İBB'de yapılan israfı basit ve sade bir dille anlatırken, yine herkes tarafından anlaşılması için sayısal verileri de sundu. İmamoğlu israf düzeninin kimi zaman iktidara yakın vakıf ve derneklere kaynak aktarma, kimi zaman ihale yolsuzlukları ve kimi zaman yeşil alan talanında ortaya çıktığını ifade etti. İsraf düzeninin bir grup azınlığın mutluluğu için devam ettirilmek istendiğini, bunun faturasının 16 milyon İstanbullunun ödediğini ifade eden İmamoğlu, bu israf düzenini değiştireceklerini belirtti.

'EMANETİMİZİ ALMAYA GELİYORUZ'

18 günlük belediye başkanlığı döneminde yaptıklarıyla ailelere yaptığı katkıya da örnekler veren İmamoğlu, akbil indirimiyle iki çocuklu bir ailede yılda bin 80 TL tasarruf yapıldığını dile getirdi.

AKP adayı Binali Yıldırım'ın kendisinden kopya çektiğini bir fıkrayla anlatan İmamoğlu, sözlerinde İstanbullulara şu sözleri verdi:

"Kent yoksulluğuyla mücadele edeceğiz. Okumayan genç kalmayacak. Söz veriyorum. 5 milyar yeni kaynağı İstanbul bütçesini ekleyeceğiz. Ücretsiz ekmek ve süt vereceğiz. İçme suyu da vereceğiz. Damacana su ücretsiz olacak. Önceliğimiz çocuklar olacak."

İmamoğlu seçimi yine yeni ve yeniden kazanacaklarını belirterek konuşmasını şu cümleyle bitirdi: "Emanetimizi geri almaya geliyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar