5 Haziran davasının IŞİD'li sanığı ev hapsi istedi

5 Haziran davasının IŞİD'li sanığı ev hapsi istedi
HDP’nin Diyarbakır mitingine IŞİD'in yaptığı bombalı saldırı davası Ankara’da görüldü. Sanıklarla bağlantılı olan tanığın dinlenmesine karar verildi.

ARTI GERÇEK- HDP'nin 5 Haziran 2015'te Diyarbakır’da düzenlediği mitinge IŞİD tarafından yapılan saldırı sonucu 5 kişi hayatını kaybederken 400 kişi yaralanmıştı. Olaya ilişkin davanın 16’ıncı duruşması, Ankara Sincan 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya tutuklu sanıklar Mustafa Kılınç ve İsmail Korkmaz SEGBİS ile katılırken sanıklardan Orhan Gönder duruşma salonunda hazır bulundu.

MAĞDUR AVUKATI, TANIĞI DİNLEYİN

Mağdur avukatlarından Özgür Erol, daha önceki duruşmada sunduğu talepleri hatırlattı. Bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen sanık Orhan Gönder’in getirildiği aracı kiralayan Uğur G.’nin dinlenmesi talebinin mahkeme tarafından reddedildiğini söyledi. Avukat Erol, söz konusu bu kişinin başka bir olayda yakalanan aynı zamanda bu davanın sanığı olan İsmail Korkmaz’ın ikamet ettiği evi kiralayan kişi olarak da gözüktüğünü söyledi. Bu evde polis tarafından yapılan baskında çok sayıda helikopter, kamera ve insansız hava aracı bulunduğunu söyledi. Sanıklar İbrahim Halil ve Burhan Gök’ün üzerinde yakalanan cep telefonunda da bu kişinin adının kayıtlı olduğunu söyleyen avukat Erol, Uğur G.’nin tanık olarak dinlenmesini istedi.

SAVCI, TANIK YENİLİK KATMAYACAK DİYEREK TALEBİ REDDETTİ

Taleplerin ardından mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, Uğur G. İsimli kişinin dinlenmesi talebinin davaya bir yenilik katmayacağını belirterek reddedilmesini istedi. Sanıklardan Burhan Gök’ün de tutuklanmasına yönelik talebin reddedilmesini talep eden savcılık diğer sanıkların tutukluluk halinin devamını istedi.

EV HAPSİ İSTEDİ

Duruşmada söz alan sanıklar Orhan Gönder ile İsmail Korkmaz olayla bağlantılarının olmadığını ileri sürerek tahliyelerini talep etti. Sanık Korkmaz, "Ben zaten kaçakçılık yaptığımı kabul ediyorum. İlhami Balı’nın polis tarafından arandığını bilmiyordum. Beni arayan kişilerin ne işle meşgul olduklarını bilemem" diyerek elektronik kelepçe takılarak ev hapsi ile adli kontrol uygulanmasını istedi.

MAHKEME HEYETİ, TANIĞI DİNLENMEYE KARAR VERDİ

Mahkeme heyeti, savcılığın görüşünün aksine Uğur G.’nin tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Sanıklardan Burhan Gök’ün tutuklanması talebini ise reddetti. Olayda yaralanan yönetmen Lisa Çalan’ın suç duyurusuna ilişkin dosyasının akıbetinin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na sorulmasını kararlaştıran mahkeme heyeti duruşmayı 7 Şubat 2019 tarihine erteledi.

Öne Çıkanlar