Adalet Nöbeti'nde işçilere destek: Patronların peşini bırakmayacağız

Adalet Nöbeti'nde işçilere destek: Patronların peşini bırakmayacağız
Avukatların Çağlayan Adliyesi’nde tutuklu meslektaşlarının serbest bırakılması amacıyla başlattıkları Adalet nöbeti, 71’inci haftasında devam etti.

Adalet Nöbeti’nin 71’inci haftasında konuşan TOHAV Eşsözcüsü Avukat Rengin Ergül, "Halka, geriye kalan işçilere tamamen gözdağı vermek için 24 kişiyi tutukladılar. Bizler işkence eden polislerin de, işçi ölümlerine sebep olan patronların da peşini bırakmayacağız" dedi.

Adliyenin Atrium alanında bulunan Themis Heykeli önünde bir araya gelerek nöbet tutan avukatlar, daha sonra adliyenin önünde basın açıklaması yaptı. Eylemde "Herkes için adalet" pankartı açıldı.

ERGÜL: İŞÇİLERİ TUTUKLAYARAK GÖZDAĞI VERMEK İSTEDİLER

Bu haftaki eylemde konuşan Toplum Ve Hukuk Araştırmaları Vakfı (TOHAV) Eşsözcüsü Avukat Rengin Ergül, 3’üncü Havalimanı şantiyesinde işçilerin eylemine ve sonrasındaki hukuki sürece değinerek, işçilerin yasal bir eylem gerçekleştirdikleri için hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığını belirtti. Eylem sonrasında 24 inşaat işçinin tutuklanmasını hatırlatan Ergül, "Gözdağı vermek için tutuklandılar. Orada resmi rakamlara yansıyan 37 ölüm gerçekleşti. İşverenler işçi ölümlerinden dolayı yargılandı mı ya da buna ilişkin bir soruşturma var mı? Yok. Ama buna karşı çıkan, insanlık dışı koşullara karşı çıkanlar tutuklandı. Halka, geriye kalan işçilere tamamen gözdağı vermek için 24 kişiyi tutukladılar. Bizler işçilerin arkasında durduğumuz gibi işkence eden polislerin yargılamalarını da, işçi ölümlerine sebep olan patronların da peşini bırakmayacağız. Bu hukuksuzluğun peşini bırakmayacağız" diye konuştu.  

KARAKAŞ: ADALET ARAMAK HERKESİN GÖREVİ

71 haftadır adalet için nöbet tuttuklarına dikkat çeken Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) Onursal Başkanı Ercan Karakaş da adaletsizliğin her gün daha da arttığını belirtti. Tüm yurttaşlar için adalet arayışını sürdüklerini ifade eden Karakaş, "Haksızlığa uğrayan herkes için, her yerde adalet istiyoruz. İşçiler emeklerinin karşılığını alamazken, işverenler binlerce işçinin üzerinden servetlerine servet katıyorlar. İşçilerin hakları gasp edildiğinde adalet aramak görevi insanlık onuruna sahip çıkan herkesin görevi olmaktadır" ifadelerini kullandı.

‘HUKUK AYAKLAR ALTINA ALINMIŞTIR’

Halkın Hukuk Bürosu (HHB) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatların serbest bırakılmasından hemen sonra yeniden tutuklanmasını hatırlatan Karakaş, "Yargılanan bu arkadaşlarımız yıllardır mağdurların haklarını savunuyorlar. Bu avukatlar tutuklanarak bir yıla yakın cezaevinde kaldılar. Geçtiğimiz günlerde mahkeme oy birliğiyle bu arkadaşlarımızı serbest bıraktı. İlk defa bir mahkeme küçük bir umut verdi. Aradan 8 saat geçtikten sonra aynı mahkeme bu avukatların yeniden tutuklanmasına karar verdi. Bu bir tarihi çelişkidir. Rezalettir. Hukukun ayaklar altına alınmasıdır. Bu hakimler neden oradan alınıp başka bir yere verildiler. Bu siyasi bir müdahaledir. Bu mutlaka ortaya çıkacaktır" diye belirtti.

Cumhurbaşkanlığı sistemiyle adalet konusunda daha büyük sıkıntılar yaşandığının altını çizen Karakaş, "Yasama yargı yürütme birbirinden ayrı olmalı. Birbirini denetlemeli. Tüm bunlar Türkiye’de yok edilmek üzere. Bu nedenle adalet arayışımız aynı zamanda bir demokrasi, özgürlük arayışıdır. Elbette dayanışmacı toplum arayışıdır" dedi. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar