'Af yasasıyla 60 binden fazla tahliye bekleniyor'

'Af yasasıyla 60 binden fazla tahliye bekleniyor'
AKP'nin Meclis'e sunmayı hedeflediği yargı paketinde yer alan Ceza İnfaz Sistemi ile 60 binden fazla tahliye kişinin tahliye olacağı belirtiliyor.

AKP'nin muhalefet partileriyle uzlaşarak hazırlanmasının ardından Meclis'e sunmayı amaçladığı yeni yargı paketinde yer alan ceza infaz sistemi ve af yasası ile ilgili gelişme yaşanıyor.

Ceza indirim oranlarının yeniden belirlendiği, kasten adam öldürme gibi 30-40 yılı bulan hapis cezalarına ilişkin sürenin bir bölümünün başka şekilde doldurulmasını öngören ve bu kapsamda mahküma 'Işığı görme hakkı' getirilen düzenleme üzerindeki çalışmanın kısa süre içinde tamamlanması bekleniyor.

Ayrıca teklifle, istinafta kesinleşen 5 yılın altındaki cezalara temyiz yolunun açılması, tutukluluk sürelerinin düşürülmesi ve icra ile çocuk teslimi uygulamasının kaldırılması gibi hükümler olması bekleniyor.

YASAYLA 60 BİNDEN FAZLA KİŞİNİN TAHLİYESİ BEKLENİYOR

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, Meclis'e sunulması beklenen yargı paketindeki ceza infaz sistemine ilişkin uzlaşmaya varılması halnde, hapis cezasının yüzde 66'sının yerine yüzde 50'sinin hapiste geçirilmesi üzerinde çalışma yapıldığını ve eğer bu ilk pakete yetişirse, 60 binden fazla insanın cezaevinden çıkacağı belirtildiği aktarıldı. Haber ismi verilmeyen AKP kurmaylarının verdiği bilgiye göre "Asıl üzerinde tartıştığımız konu, cezaların yarı oranında indirilmesinin ne getirip ne götüreceği. Burada amaç cezaevlerini boşaltmak değil. Suç ve ceza dengesi kurulması ve adalet duygusunun zedelenmemesi. Yani ağırlaştırılmış hapis cezasına kademeli bir ceza uygulanabilir" denildiği iddia edildi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar