Afrinli çiftçilerin gelirlerine el konuluyor

Afrinli çiftçilerin gelirlerine el konuluyor
Afrin'de ‘Genel Konsey’ tarafından yayınlanan bildiri ile çiftçilerden elde ettikleri hasadı ‘İç Meclis’e teslim etmeleri isteniyor.

Bu yılın Mart ayında TSK ile bağlı ÖSO gruplarının denetimine geçen Suriye’nin Afrin kentinde TSK’ye bağlı ‘Genel Konsey’ tarafından yayınlanan bildiri tartışmalara neden oldu.

Bölgede Türkiye tarafından görevlendirilen ‘Sivil Meclis’ üyelerinin çiftçilere ve arazi sahiplerine dağıttığı ‘Genel Konsey’ bildirisinde, tüm çiftçilerin arazilerden ve zeytinliklerden elde ettikleri hasadı ‘İçMeclis’in belirlediği görevlilere teslim etmeleri isteniyor.

Ağırlıkla zeytincilik yapılan Afrin’de çatışmaların yoğun yaşandığı dönemde bir çok zeytinlik hasar görmüş, bazı zeytinlikler de güvenlik gerekçesiyle yakılmıştı. Kentin TSK ve ÖSO’nun denetemine geçmesinden sonra Kürtlere ait olanlar ile kenti terketmek zorunda kalanların zeytinliklerine, ÖSO grupları tarafından el konulmuştu.

Son yayınlanan ‘Genel Konsey’ bildirisi ile Afrinliler el konulmayan az sayıdaki araziden elde ettikleri hasadların gelirlerine de el konulacağı kaygısı yaşıyor. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar