Ailede şiddet, sokakta istismara maruz kalan 11 yaşındaki çocuk nerede?

Ailede şiddet, sokakta istismara maruz kalan 11 yaşındaki çocuk nerede?
Koruma altına alındığı merkezden kaçan çocukla ilgili Artı Gerçek’in ulaştığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ‘Bilgi veremeyeceklerini’ bildirdi.

Fırat YEŞİLÇINAR


ARTI GERÇEK-Türkiye’de çocuğa şiddet ve istismar vakalarına her gün bir yenisi ekleniyor. "Koruma" altına alınan çocukların ise önceden maruz kaldığı koşullardan daha iyi bir şekilde hayatına devam edip edemediği ise muamma.

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde 11 yaşındaki bir çocuk defalarca babasından şiddet gördü. Şiddet gördüğü için evden kaçan çocuk sokakta da istismara maruz kaldı. Olayın sosyal hizmetlere bildirilmesinden sonra 11 yaşındaki çocuk korumaya alındı.

İSTİSMAR ADLİ TIPTA TESPİT EDİLDİ

Adli tıptaki mauyenede istismara uğradığı tespit edilen çocuk bu kez İzmit'te "koruma" altına alındığı merkezden kaçtı. Geçtiğimiz günlerde yeniden evden kaçtığı öğrenilen çocuğun anne ve babasının ayrı yaşadığı belirtildi. Çocuğun şu an nerede olduğu hakkında net bilgi edinilemezken, 11 yaşındaki çocuğun babasıyla birlikte kaldığı iddia ediliyor.

‘ÇOCUĞUN DURUMUNDAN ENDİŞE EDİYORUZ’

Esenyalı Kadın Derneği Yöneticisi Adile Doğan, ''Aile ile defalarca görüştüm. Çocuğun durumundan endişe ediyoruz. Aile bilgi vermiyor'' diyerek yetkililere çağrı yaptı.

SOSYAL HİZMETLER: BİLGİ VEREMEYİZ

Olayla ilgili aradığımız İzmit Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bilgi veremeyeceklerini söyledi.

Öne Çıkanlar