Erdoğan: Ordu'yla ilgili verilecek karar İmamoğlu'nun önünü kesebilir

Erdoğan: Ordu'yla ilgili verilecek karar İmamoğlu'nun önünü kesebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun Ordu Valisi'ne havaalanında hakaret ettiği iddiası hakkında konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kral FM'le birlikte 15 ulusal ve 200 yerel-bölgesel radyodan ortak canlı yayınlanan "Mehmet'in Gezegeni Seçim Özel" programında Mehmet Akbay'ın sorularını yanıtladı.

İstanbul seçimi için öne sürdükleri "oyları çaldılar" iddiası hakkında yine "hukuki değil siyasi söylemdir" diyen Erdoğan, CHP'nin İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun "önünün nasıl kesilebileceğini" anlattı. Ordu valisinin hakaret iddiası ile seçimden sonra dava açacağını daha önce defalarca tekrarlayan Erdoğan şöyle konuştu:

"Burada iki tabir kullanacağım. Bunlardan biri hukukidir, diğeri siyasidir. Siyasi olan, oylar çalınmıştır. Çalındığı için bu seçimlerin tekrarı noktasında AK Parti olarak Yüksek Seçim Kurulu'na bunu götürmek durumunda kaldık. Çünkü bu sandıkların yüzde 10'u adil bir şekilde sayılmış yüzde 90' maalesef sandık kurullarındaki yolsuzluklarla usulsüzlüklerle ne yazık ki bu safhaya gelmiştir. 'Usülsüzlük nedir?' noktasına gelince burada da özellikle sandık kurullarında, mesela sandık tutanakları sandık başına gelince kurul tarafından imzalanmaz. Sandık kurulu üyeleri oyları sayar, oyları saydıktan sonra bunu imza altına alırlar. Şimdi buradan bir çok sandıkta ne yazık ki sandık kurulu üyelerinden imzalar peşinen alınmış ama gel gör ki sayım meselesine gelince orada sandık kurulunun başındaki kişiler, bu tutanaklara istedikleri rakamları koymak suretiyle işi neticeye bağlamışlar.

Şırnak'ın, Eruh'un AK Parti'ye geçmesi önemli. Bu her geçen gün daha da iyi bir konuma gelecek. Terör oralardan silindikçe, terör oralarda yok edildikçe inanıyorum ki benim Kürt kardeşlerim AK Parti ile geçmişte olduğu gibi büyük oranda bütünleşecekler.

Kürt kökenli vatandaşlarımız bize inanmalı, ülkemizin bölünmesini asla istemiyoruz.

İşi Ordu Valimiz yargıya götürmesi halinde ki götürecek, polislerimiz hakeza. Tabii bu konuda yargının vereceği kararı ben şu anda bilemem ama yargının vereceği karar bu işte (Ekrem İmamoğlu'nun) önünü kesebilir."

'AHMET KAYA'NIN MEZARINI TAŞIMAK İÇİN GEREKENİ YAPMAYA HAZIRIZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, ailesinin istemesi durumunda Fransa'nın başkenti Paris'te defnedilen sanatçı Ahmet Kaya'nın cenazesini getirmek için gerekeni yapabileceklerini de söyledi.

 Erdoğan şöyle devam etti: 

"Annem öldükten sonra çok farklı bir dünyayı meydana getirdi. Ne zaman Ahmet Kaya'nın Şafak Türküsü'nü dinlerim, dinlediğim zaman çok duygulanırım. Annemle haşır neşir olmaya başlarım. Fakat Ahmet'e o otelde yaptıkları o hainliği, o ihaneti, o alçaklığı; sanatçıya, sanata, sevgi diye konuşanlar, köşelerinde yazanlar o gece neler yaptıklarını ayrıca hiç mi hiç unutamıyorum.

Ve kendi sanatçısına sahip çıkan değil kendi sanatçısını bu ülkeden kovana kadar ellerinden geleni yaptılar. Ne oldu? Ahmet vatan topraklarında değil gurbette durdu.

Ben başbakanlığım döneminde o zamanki Kültür Bakanımız vasıtasıyla aslında Ahmet Kaya'nın bir nakli mekan ile kendi topraklarımıza getirilmesini arzu ettim. Ve eşine de haber gönderdim.

Yani bugün yine Ahmet Kaya ile ilgili böyle bir imkan olsa, ailesi Ahmet Kaya'nın topraklarımıza getirilmesini kabul etse biz elimizden gelen her şeyi yaparız. Bizim inancımızda buna kabrin taşınması deriz. Böyle bir şeye biz hazırız, bunu yaparız." (HABER MERKEZİ) 

    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar