Hulusi Akar'dan HDP milletvekiline 'Geleceği olumlu görün' yanıtı

Hulusi Akar'dan HDP milletvekiline 'Geleceği olumlu görün' yanıtı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, HDP Milletvekili Hüseyin Kaçmaz'ın çözüm sürecinin bitmesi nedeniyle 'Geleceği olumlu göremiyorum' sözüne, 'Olumlu görün' yanıtı verdi.

Meclis, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Savunma Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü sırada söz alan HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, Devletin, Kürt sorununu güvenlik politikalarıyla çözmeye çalştığını ifade ederek geleceğe ilişkin olumlu herhangi bir şey göremiyorum' dedi:

'BU ÜLKENİN VATANDAŞI OLARAK GELECEĞİ OLUMLU GÖREMİYORUZ'

"Şu aşamada olumlu herhangi bir şey göremiyorum. Bu savaş ya da çatışma ne deniyorsa artık, kırk yıl daha mı devam eder, maalesef ki böyle olmaması temennimizdir. Kürt meselesindeki bu güvenlik politikası yaklaşımı, bu ülkenin bir yurttaşı olarak bizim olumlu görmediğimiz bir durumdur" dedi.

Çözüm sürecinin insanlara bir umut aşıladığını ancak Cizre’deki operasyonlar sonrası binaların bodrumlarından 177 ceset çıkarıldığını söyleyen HDP'li Kaçmaz çözüm sürecinin bitmesiyle çok büyük acılar yaşandığını belirterek sorunun demokrasisınırları içnde çözülmesini talep etti:

'KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜİÇİN GAYRET SARF EDELİM'

"Emperyalist güçler bu ülkeyi bölmeye çalışıyor. Şunu net söyleyeyim: Vallahi biz bölmeye çalışmıyoruz, biz sadece demokrasi istiyoruz. ‘Var olan sorunlarımızı demokrasi içerisinde nasıl çözebilirim’in mücadelesini vermeye çalışıyoruz. Her ne kadar da farklı ithamlarla da karşılaşsak biz yine de umudumuzu yitirmemeye çalışıyoruz. Kürt meselesi masaya yatırılıp demokrasi içerisinde temsiliyet yetkisi de tanınarak bu meselenin çözümü için biz gayret sarf edelim." 

HULUSİ AKAR'DAN HDP MİLLETVEKİLİ KAÇMAZA 'GELECEĞİ OLUMLU GÖRÜN' YANITI

Milli Savunma Bakanlığınn bütçesinin kabulünün ardından milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz'ın Kürt sorununda çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerine yanıt verdi.

Kaçmaz'ın 'Geleceğiolumlu göremiyorum ifadesine, olumlu görün yanıtı veren Akar, çözüm süreci ve ardından başlayan çatışmalı süreçten güzel birsentez çıkacağını umduğunu ifade etti:

"Bunları, tabii, uzun uzun konuşmak lazım. Yani bu ‘Geleceği olumlu göremiyorum’ diye sözünüz var, olumlu görün. Yani burada hakikaten bir çözüm süreci yaşandı, onun getirdiği birtakım dersler var. Şimdi, tabii, terörle mücadele süreci yaşanıyor. Umarız, dileriz ki bundan güzel bir sentez çıkar, herkes yerini, yurdunu öğrenir ve biz 80 milyon, 82 milyon kardeşçe, güven içinde, huzur içinde yaşarız. Temennimiz bu, çalışmamız bu."

BÜTÇELERİ 46 MİLYAR 462 MİLYON TL

Milli Savunma Bakanlığı 2019 yılı bütçe teklifinin 46 milyar 462 milyon 303 bin lira olduğunu belirten Akar, "Bütçemizin yüzde 39,4 oranındaki bölümünü modernizasyon projeleri dahil olmak üzere mal ve hizmet alım giderleri oluşturmaktadır. Bu tutarın 10,8 milyar Türk lirası ise Türk Silahlı Kuvvetleri Stratejik Hedef Planı 2019 Yılı Modernizasyon Programı ihtiyaçları kapsamındaki projelere; 7,4 milyar Türk lirası da Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin barınma, beslenme, giyim gibi yasalarla belirlenmiş yasal istihkakları ile akaryakıt, yakacak, taşıma, ulaşım gibi tüketim mal ve hizmet alımlarına planlanmış bulunmaktadır." dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar