Akit, Pippa Bacca'ya ithaf edilen 'Köpek' filmine saldırdı

Akit, Pippa Bacca'ya ithaf edilen 'Köpek' filmine saldırdı
Akit gazetesi, yönetmen Esen Işık'ın, gelinliğiyle Filistin'e giderken Gebze'de öldürülen 'barış gelini' Pippa Bacca'ya ithaf ettiği 'köpek' filmini cinsiyetçi hakaretlerle hedef aldı.

ARTI GERÇEK - İktidara muhalif herkesi düşmanlaştırıcı haberlerle hedef gösteren Akit gazetesi, bu kez yönetmen Esen Işık'ın barış adına giydiği gelinlikle Filistin'e gitmek için çıktığı yolda Türkiye'ye geldiğinde Gebze’de cinsel saldırıya uğradıktan sonra öldürülen barış aktivisti Pippa Bacca’ya ithaf ettiği 'Köpek' filmini ve oyuncusu TİP Milletvekili Barış Atay'ı cinsiyetçi hakaretlerle hedef gösterdi.

BARIŞ GELİNİ PIPPA BACCA'YA İTHAF EDİLEN FİLME CİNSİYETÇİ HAKARETLERLE SALDIRDI

Başta İsviçre Film Ödülleri olmak üzere bir çok uluslararası festivale damga vuran 'Köpek' filminde 'ahlaksızlığın tavan' yaptığını söyleyen Akit gazetesi çalışanı Taha Emre Özdemir, 2015 yılında çekilen filmin senaryosunun 'Türk ahlak yapısı'na da aykırı olduğunu söyledi:

"Köpek isimli sözde sinema filminde bir sapkın travesti ile eczacının sözde 'aşkı' konu ediliyor. Senaryosu ile Türk ahlak yapısına tamamen aykırı bu filmde inanılmaz mesajlar veriliyor."

FİLMDE GÖRÜNEN DUVAR YAZILARINA 'SUBLİMİNAL MESAJ' DEDİ 

Ailesi 38 Dersim katliamında sürgün edilen yönetmen Esen Işık'ın 'Köpek' filmin birçok sahnesinde görünen duvar yazılarıylada subliminal mesajlar verdiğini de iddia eden gazete, filmdeki duvar yazılarının sublimanal mesaj olduğunu söyledi:

"Filmin ilk sahnelerinden birisinde duvara Gezi Olayları'nda ölen Ali İsmail Korkmaz'ın ismi yazılmış. Devamındaki bir başka sahnedeyse 'Faşist Polis' yazısı dikkat çekiyor. Duvara yazılarak verilen mesajlar bunlarla da sınırlı değil. Yine bir başka karede Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan'ın ismi 'Recep Tape Erdoğan' şeklinde yazılarak izleyiciye sunuluyor. Hükümete hakaretlerin devam ettiği diğer sahnede ise 'Katil AKP' yazısı dikkat çekiyor. Bu durum sinema filmlerinin denetimsizliğini bir kez daha gözler önüne seriyor."

'MESAJLARI 3.5 YIL SONRA MI ANLADINIZ'

Akit gazetesindeki Taha Emra Özdemir imzalı habere ilk tepki filmin oyuncusu TİP Milletvekili Barış Atay'dan geldi.

Barış Atay, Akit gazetesine ve haberi hazırlayan muhabire, "Açıkçası pek de subliminal değildi. 3.5 yıl geçtikten sonra mı anladınız 'mesajları'?" yanıtı verdi.

 

 

Öne Çıkanlar